Hirdetés

Augusztusi Ashampoo Ajándék: ingyen Cover Studio



|

E havi magazinunk teljes verziós szoftvere segítségével lemezborítók, -korongok és lemez tokjába való kis füzetek tervezését és nyomtatását végezhetjük el.

Hirdetés

A júniusi számunk teljes verziós alkalmazása volt az Ashampoo Burning Studio 2009, amely tartalmazott egy lemezborító-készítő részt is. Ez – nagyobb tudással – különálló szoftverként is elérhető Ashampoo Cover Studio néven, ez lett e havi teljes verziónk.

ashampoo_1.jpg


Az alkalmazás tartalmaz előre elkészített sablonokat DVD-borítóhoz, „sima” CD- és vékonyabb fajta CD-tokhoz, Blu-ray lemezek borítójához és DVD-tokba való füzetkékhez is. A szoftver kezelése igen egyszerű, a főmenüben kell kipipálnunk, hogy mit szeretnénk szerkeszteni – egyszerre akár többféle dolgot is megtervezhetünk egy időben. Utána megadhatjuk (nem kötelező) a lemez címét és alcímét, valamint a rajta található állományok, zenék, videók nevét. Ezt a program részben maga is el tudja végezni, azaz képes beolvasni a lemezen lévő zeneszámok azonosítóit stb. Ha ez valami miatt nem vezet eredményre, akkor még az internetes freedb.org adatbázissal is felveszi a kapcsolatot és ott próbálja megtalálni a megfelelő albumot. A manuálisan feltöltött, vagy a lemezről, illetve az internetről megszerzett adatokat természetesen a következő lépésben, a szerkesztőfelületen használhatjuk fel.

ashampoo_2.jpg

Egyszerre akár több borítótípus is szerkeszthető


Gyakorlatilag itt rakhatjuk össze az általunk korábban a főmenüben kiválasztott borítótípusokat. Ha egyszerre többet is kiválasztottunk, akkor a felül lévő fülekkel tudunk váltogatni közöttük. Az előző pontban említett tartalom táblázat mellett rakhatunk rá képet (PNG, JPEG, BMP, GIF, TIFF), háttérképet és elhelyezhetünk rajta tetszőlegesen formázott szöveget vagy táblázatot is. Minden elem szabadon szerkeszthető marad és egymástól függetlenül mozgatható, középre igazítható, forgatható, tükrözhető. Az elemek egymás fölötti elhelyezkedése is megváltoztatható. Mindezek mellett lehetőségünk van előre elkészített sablonok használatára is, amelyek saját háttereket, díszítő képeket és formázott szövegeket tartalmaznak – egy kattintással válthatunk közöttük.

A szerkesztés alatt lévő elemek egy mozdulattal elmenthetők a program saját formátumába és később bármikor visszatölthetők. A szoftver a kész mű nyomtatásához is segítséget nyújt egy előnézeti képpel és ha szeretnénk, akkor vágójeleket is elhelyez a lapon, hogy minél könnyebben vághassuk a megfelelő méretűre az elkészült borítót.

ashampoo_3.jpg

A program tartalmaz előre elkészített papírsablonokat, de akár sajátot is létrehozhatunk


Termék: Ashampoo Cover Studio 1.01
Fejlesztő: Ashampoo
Ár: A PC World olvasóinak ingyenes
Web: hopp.pcworld.hu/6112


A program kezelésének elsajátításához a következő oldalon található egy kis segítség, egy borító elkészítésének példáján keresztül.


A program kezelése a gyakorlatban


1. Példánkban egy DVD-borítót fogunk elkészíteni és kinyomtatni A4 méretű papírra. A művelet elkezdéséhez a főmenüben pipáljuk ki a DVD-borító előtti jelölőnégyzetet. Arra is figyeljünk, hogy mellette lévő legördülő menüben az A4-es méret legyen kiválasztva.

ashampoo_kezel_1.jpg


2. A következő lépésben megadhatjuk a lemezünkön szereplő fájlok/zenék/filmet listáját. Ezt a legegyszerűbben az Importálás diszkről gombbal tehetjük meg, amely menüpontban a szoftver beolvassa a lemezünket és automatikusan kitölti az adatokat. Ne feledjük el beállítani, hogy milyen típusú lemezünk van.

ashampoo_kezel_2.jpg


3. A következő lépés a szerkesztés, itt kell megálmodnunk borítónk kinézetét. Először rakjuk rá az előbb elkészített listánkat az Új táblázat -> Tartalom-táblázat gombbal. Ennek hatására listánk megjelenik a középen található nézőképen.

ashampoo_kezel_3.jpg


4. Ha tovább szeretnénk szerkeszteni a táblázat tartalmát, akkor duplán kattintsunk rá, ezzel egy újabb ablakot kapunk. Itt módosíthatjuk a táblázatunk elemeit, új oszlopokat adhatunk hozzá, megváltoztathatjuk a betűtípust és a szöveg elhelyezkedését is.

ashampoo_kezel_4.jpg


5. Kép elhelyezéshez az Új kép gombra kell kattintanunk, majd megadni a használni kívánt felvételt. Miután a kép megjelenik, rákattintva vonszolhatjuk a megfelelő helyre, az oldalainál lévő kis négyzetekkel pedig átméretezhetjük.

ashampoo_kezel_5.jpg


6. Utolsó lépés a nyomtatás. Ha a felül lévő – valamiért nem magyarított – With Cutmarks pontot kipipáljuk, akkor vágójeleket is elhelyezhetünk a lapon. Az előnézeti kép segítségével láthatjuk, hogy alkotásunk hogy néz majd ki élőben.

ashampoo_kezel_6.jpg
 


Regisztráljunk még ma!


A program telepítése nem okozhat nehézséget senkinek, hiszen a magyar nyelvet már itt kiválaszthatjuk a legelső lépésben. A regisztrációhoz pipáljuk ki a telepítés utolsó lépésénél látható Ingyenes teljes verzió kérése pontot. Ennek hatására az állományok merevlemezre való felmásolása után böngészőnk automatikusan megnyitja a regisztrációs oldalt. Amennyiben ez nem történne meg, illetve később szeretnénk a regisztrációt elvégezni, akkor ezt megtehetjük a program Internet -> Vétel/Regisztrálás menüjében található Ingyenes teljesverzió-kulcs kérése... pontra kattintva is. Manuálisan is elérhetjük a regisztrációs oldalt a hopp.pcworld.hu/6112 hivatkozáson keresztül.


A megjelenő – más Ashampoo termékeket korábban már regisztrált felhasználók számára ismerős – oldalon csupán az e-mail címünk kitöltése kötelező, az ezután az erre a címre érkező levélben található hivatkozásra kell kattintanunk a továbblépéshez. Egy újabb űrlap tárul elénk, ahol az Ok, Send gomb megnyomásával kérhetjük kódunk elküldését egy újabb e-mailben. A kód megérkezése után azt az Internet -> Vétel/Regisztrálás menü Kulcs megadása pont kiválasztása gombra kattintva lehet beírni.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.