Hirdetés

Akkor is adatot gyűjt rólad a Windows 10, ha ezt megtiltottad



|

A Microsoft bizonyos dolgokat akkor is megtud, ha nem akarunk vele adatokat megosztani.

Hirdetés

A hírek szerint a Windows 10 bizonyos funkciói akkor is adatokat gyűjtenek rólunk, ha mi ezeket nem szeretnénk átadni a Microsoftnak. 

Hirdetés

A Windows 10 sok dologhoz használja az internetet: a Bingtől kezdve egészen a Cortanáig. Minden egyes alkalommal, amikor valami ilyet használunk, a rendszerünk egyedi azonosítója lesz kiküldve, amiről megismernek minket. 

A jelentések szerint a felhasználói adatokat ilyenkor abban az esetben is megosztja a rendszer a Microsofttal, ha az adatvédelmi beállításokat aktiváltuk. 

A redmondiak azt állítják, a szolgáltatások fejlesztéséhez gyűjtik ezeket, de nem konkrét adatokat: tehát például a keresési kifejezéseinkre nem kíváncsiak. Állítólag az offline kereséseinket sem gyűjtik be (fájlokban, appokban, stb.). 

Adatokat igazából minden egyes tech cég gyűjt rólunk, így ebben semmi meglepő nincs - viszont teljesen offline nehéz lesz a Windows 10-ben maradni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.