Hirdetés

Alienware gamer PC már Ubuntuval is



|

Speciális kiadás vált elérhetővé az X51 modellből.

Hirdetés

Péntek délután a Dell tulajdonában lévő Alienware bejelentette, hogy az eredetileg még tavaly januárban leleplezett X51 gamer számítógépe az Egyesült Államokban már Ubuntu 12.04 LTS operációs rendszerrel is elérhető.


Az eszköz linuxos verziójának ára hardvertől függően 599 dollárnál (~138 ezer forintnál) kezdődik, ennyi pénzért a vásárlók kétmagos és 3,3 GHz-es Intel Core i3-3220 processzort, 6 gigabájtnyi DDR3-1600-as RAM-ot, 1 GB GDDR5-ös dedikált memóriával kiegészített NVIDIA GeForce GTX 645 grafikus kártyát, 1 terabájtos merevlemezt, továbbá egy DVD-újraírót kapnak.

Természetesen jó kérdés, hogy az X51 új verziója mekkora hullámokat fog vetni a piacon, hiszen Linuxra egyelőre kevés komoly játék érhető el, a vásárlók többsége valószínűleg továbbra is hajlandó lesz kifizetni 100 dollárral többet a Windows 7 operációs rendszerű modellért.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.