Hirdetés

Alig használjuk az Office-t



|

A cégek rengeteget spórolhatnának a felhő-alapú dokumentumkezelőkkel.

Hirdetés

A SoftWatch nevű startup arra volt kíváncsi, hogy az irodai alkalmazottak mennyire használják az Office egyes alkalmazásait. Az elemzés végeredménye meglepő volt, ugyanis a vállalatok többsége igen jelentős pénzt spórolna, ha Office helyett valami olcsó felhő-alapú szolgáltatást választana dokumentumkezelésre. 

Hirdetés

A startup összesen 51 Office-szal dolgozó nemzetközi céget és 148 500 alkalmazottat vizsgált, és arra jutott, hogy az emberek 70 százaléka csak megtekintésre vagy nagyon alapvető szerkesztésre használja a programcsomagot. Ezzel a teljesértékű Office gyakorlatilag értelmét veszti, a költségét ugyanis nem indokolja meg az, hogy tulajdonképpen nem is használják. 

Az Office-ban eltöltött idő 68 százalékát egyébként az outlookos levelek böngészése tette ki, ez átlagosan napi 30 percet jelentett. 8 perc jutott még az Excelnek, 5 a Wordnek és 2 a PowerPointnak. A dolgozók 29 százaléka az Excelt és a Wordot vagy soha nem használta, vagy csak megtekintésre; míg a PowerPointtal 70 százalék soha nem szerkesztett még semmit. Komolyabb munkát a Worddel csak 9 százalék végez, míg az Excellel 18. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.