Hirdetés

All-in-one frissítéseket kap a Windows 7 és 8.1



|

Jön a Windows Update-re a Convenience Rollup Package.

Hirdetés

A Windows 7 SP1-et az elmúlt pár évben frissen telepítettek jól tudják, hogy a rendszerhez kiadott óriási mennyiségű frissítés miatt mára konkrétan a használhatatlanságig lassult a Windows Update szolgáltatás. Pár hónappal ezelőtt a probléma megoldása érdekében a Microsoft megkezdte a havonta frissülő Convenience Rollup csomagok terjesztését, ezek egyben tartalmazzák a Windows 7-hez kiadott frissítések javát.


Hirdetés


Sajnos a szisztéma eddig nem működött megfelelően, a rollup csomagok időnként rejtélyes hibajelenségeket okoztak, sőt: hiányzó függőségek esetén használhatatlanná tehették a Windows Update-et is. Ez részben azért történt, mert a Microsoft nem kommunikálta megfelelően, hogy mit és hogyan kell telepíteni a rollup installációja előtt, és az sem segített, hogy a közismert függőségeket többször szó nélkül visszavonta vagy kicserélte a vállalat. Ezek után szerencsésnek mondható, hogy kézzel kellett letölteni és telepíteni a csomagokat, így az átlagos számítógépezők nem is tudtak a létezésükről.



A Microsoft most újraértékelte a frissítési helyzetet, és változtat a frissítési módszeren. Várhatóan most októbertől kezdődően a Windows 7 és Windows 8.1 rendszerek a Windows 10-hez hasonlóan egyetlen nagy, havonta frissülő javításban fogják megkapni az addig elérhetővé vált biztonsági és stabilitási javításokat. A Windows Update-ben ezek a nagy csomagok teljesen leváltják majd azt a kismillió egyéni frissítést, amit Microsoft beleintegrált az óriási összegző frissítésekbe.


Ennek köszönhetően magához tér majd a Windows Update, gyorsan és biztonságosan naprakészre lehet majd frissíteni az új Windows 7 és Windows 8.1 telepítéseket, nem kell az éppen aktuális Convenience Rollup csomaggal kétséges végkimenetelű buherálásba bocsátkozni.


(Forrás: Ghacks, Microsoft)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.