Hirdetés

All My Movies 6.2



|

E rengeteg funkcióval felvértezett filmkatalogizáló alkalmazás segítségével egy nagy adatbázisban tárolhatjuk filmgyűjteményünk adatait, legyenek azok DVD-n vagy Blu-ray korongon, esetleg a merevlemezen.

Hirdetés

Mint minden adatbázisalapú programot, úgy ezt is fel kell tölteni először ahhoz, hogy használni tudjuk. A próbaváltozatban sajnos nem nyithatunk újabb adatbázist, csak a három filmmel érkező példa-adatbázist bővíthetjük tovább. A filmek felvitelére alapvetően négyfajta módszer áll a rendelkezésünkre. Az első a „hagyományos” metódus, amikor egyesével be kell gépelnünk a filmünk adatait. Ez a rész szerencsére képes lekérdezni az IMDB (és más) internetes filmes adatbázis adatait, így optimális esetben nekünk csak a film címét kell beírnunk, az összes többi információ (például szereplők, rendező, hossz, tartalom stb.) automatikusan kitöltésre kerül. A programot felkészítették a tévésorozatok kezelésére is: az összes epizód egy filmként kerül bele adatbázisunkba. Filmtől függ azonban, hogy a borítót is letölti-e hozzá magától – ha nem, akkor természetesen lehetőségünk van manuálisan is hozzáadni.

 

 

Nekünk elég a film címét kitölteni és a program kiegészíti a hiányzó mezőket

 

 

DVD-, illetve Blu-ray korongoknál még a film címét sem kell begépelnünk, a program automatikusan képes felismerni és korrekt módon katalogizálni a meghajtóban lévő lemezt. Ráadásul a szoftver adatbázisát a filmünk borítóján lévő vonalkód felhasználásával is feltölthetjük. Ehhez vagy gépeljük be a vonalkód alatt lévő számsort, vagy egész egyszerűen használjunk egy vonalkód-leolvasó készüléket – valószínűleg ez utóbbi a leggyorsabb módja egy nagy filmgyűjtemény felvitelének.

Ha egy „innen-onnan” beszerzett filmgyűjteményünk van, az alkalmazás erre is kínál megoldást, mégpedig megadott állományok vagy teljes mappák beolvasásával és katalogizálásával. Ez a funkció tapasztalataink szerint akkor működik jól, ha rendesen neveztük el a filmeket és még akkor is előfordulhat, hogy nem ismeri fel tökéletesen a program őket. Ezt a funkciót éppen ezért nem igazán érdemes használni. Egy előnye azonban van, mégpedig az, hogy a filmek technikai paramétereit (felbontás, hangsávok típusa és száma, képarány, fájlméret) is összeszedi, így később ez alapján is tudunk szűrni és keresgélni.

 

 

A programot felkészítették a tévésorozatok kezelésére is

 

 

A keresés során egy film felkutatására, illetve egy lista alapján való szűrésre is lehetőségünk van. Keresésnél a fontosabb filmparaméterek alapján kutakodhatunk a gyűjteményünkben, egyszerre akár több szempont alapján is. A keresés eredménye nem egy külön ablakban jelenik meg, hanem a teljes adatbázist szűri ilyenkor a program. A művelet végrehajtása után csak azok a filmek látszanak, amelyek megfelelnek a feltételeknek.

A szűrés ezzel szemben speciális szempontok alapján szűri meg az adatbázisunkat, gyakorlatilag olyan keresési feltételeket kínál, amelyet a hagyományos keresőfunkció nem tartalmaz. Ilyen speciális szempont például a kívánságlistánkon lévő, az általunk még nem látott, vagy a másnak kölcsönadott filmek listája. Emellett lehetőségünk van még általunk felvitt mezők alapján történő szűrésre is, amelyek között egyaránt szerepelhetnek szöveges és kipipálható mezők.

 

 

Az adatbázist rengeteg különféle formátumban exportálhatjuk

 

 

Érdemes kiemelni, hogy a szoftver tudása tovább bővíthető különböző beépülők letöltésével és telepítésével. A szerző oldaláról plusz funkciókat nyújtó kiegészítőket szerezhetünk be; ilyen például a csoportos feldolgozás lehetősége, vagy a más filmkatalogizáló programok adatbázisának konvertálására szolgáló modulok. Emellett alkalmassá tehetjük a programot az IMDB mellett más filmes adatbázisok lekérdezésére is.

Az alkalmazás nagy erőssége, hogy egyáltalán nem köt röghöz minket, ha más programra szeretnénk áttérni, vagy pedig szimplán csak egy biztonsági mentést szeretnénk tartani az adatainkról, akkor az adatbázisát számtalan módon kinyerhetjük belőle. Adatbázisát lementhetjük HTML állományba, szövegfájlba, Excel vagy PDF formátumban is, ráadásul CSV-ből és Excelből importálni is tud.


Adatok

  • Filmek felvitele manuálisan, vonalkód alapján, mappából vagy internetes adatbázisból
  • Kölcsönzött filmek megjelölése
  • Virtuális polcnézet
  • Fejlett szűrési és kereséségi lehetőségek
  • Adatbázis jelszavas védelme
  • Exportálás
  • Beépülők használata
  • Magyar felület
  • Fejlesztő: Bolide Software
  • Ár: 45 dollár (kb. 9500 Ft)
  • Web: www.bolidesoft.com/allmymovies.html


Előny: rengeteg funkció, a szoftver tudása beépülőkkel tovább növelhető
Hátrány: kicsit drága, a fájlbeolvasó funkció néha nem jön rá a film címére
Teljesítmény: 4
Szolgáltatás: 4,5
Ár/érték: 3,5

 

 


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.