Hirdetés

Altaba: ez lesz a Yahoo maradékából



|

Amennyiben a Verizon igényt tart az üzletre, akkor a felvásárlás után megmaradt csapat Altaba néven folytatja, Marissa Meyer nélkül.

Hirdetés

Még tavaly nyáron döntötte el a Verizon, hogy felvásárolja a Yahoo webes üzletágát, nagyjából 5 milliárd dollárért. Amennyiben ez így lesz, akkor a Verizon viszi azt, amiről a Yahoo ismert - többek között a weboldalát, az appjait és az e-mailes szolgáltatását is. Azonban nem mindent vesz meg a Verizon. 

Hirdetés

Ami pedig megmarad a Yahoo vállalatból, az a jövőben más néven folytatja: ez lesz az Altaba

Az Altaba az alternatív és az Alibaba szavakból áll össze. A Verizon ugyanis nem vásárolja meg a Yahoo azt a részét, amely 15 százalékban a kínai Alibaba tulajdonosa. 

Ez a részleg önmagában 35 milliárd dollárt ért, vagyis sokkal többet, mint az, amit a Verizon felvásárol. Ráadásul az Altaba része lenne a Yahoo Japan is. 

A folyamat részeként távozik Marissa Meyer ügyvezető, valamint az igazgatótanács nagyja. 

A felvásárlást azonban nagyban fenyegeti, hogy több nagy szivárgási botrány is volt a közelmúltban - a Verizon akár meg is gondolhatja magát. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.