Hirdetés

AMD: vége az XP támogatásának?



|

A legutolsó béta Radeon meghajtó már nem kompatibilis a régi rendszerrel.

Hirdetés

Tegnap a SlashDot egyik felhasználója rendkívül érdekes felfedezést tett, miszerint az AMD által legutóbb elérhetővé tett béta Radeon meghajtóprogram nem támogatja a Windows XP-t. Korábban az összes béta telepítőben egybe volt csomagolva az összes támogatott Windows-hoz készült illesztő, ám a 13.6 b2 jelzésű minimum Vistát igényel, külön XP-s változat pedig nincs.


Az AMD eddig semmiféle hivatalos bejelentést sem tett az ügyben, ám a vállalat tavaly március óta például a DirectX 10-es hardvereivel (HD 2000-4000) sem hajlandó érdemben foglalkozni, noha ritkán azért lenne pár órányi bíbelődés velük. Példának okáért az említett kártyák külön telepíthető meghajtócsomagjával Windows 8.x esetén valamiféle konfigurációs gikszerből fakadóan sokaknál egyszerűen nem működnek a videót és audiót streamelő modern alkalmazások.


Ettől függetlenül a 11 éves operációs rendszerrel való kompatibilitás eldobása természetesen érthető volna, hiszen az új videokártyát vásárlók nagy valószínűséggel újabb OS-t futtatnak, ráadásul az XP támogatását jövő áprilisban a Microsoft is meg fogja szüntetni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.