Hirdetés

Amerika már nem bízik a cyberbiztonságában



|

Az amerikaiak fele gondolja úgy, hogy 5 éve sokkal nagyobb biztonságban voltak a személyes információi.

Hirdetés

Már nem telik el nap, hogy ne hallanánk valamilyen nagyon komoly cybertámadásról. Az amerikai emberek pedig mostanra elvesztették a hitüket a saját cyberbiztonságukban. 

Hirdetés

A Pew Research Center jelentése szerint az amerikai emberek 49 százaléka úgy gondolja, hogy a személyes adatai sokkal nagyobb biztonságban voltak 5 évvel ezelőtt. 

28 százalék nem hisz abban sem, hogy a kormány és a hatóságok képesek biztonságosan tárolni az adataikat. Az orosz hackelések és a Yahoo 1 milliárdos hackelési botránya után érthetőek az eredmények. 

Mindezek ellenére ugyanakkor alig van olyan ember Amerikában, aki betartja azokat a tanácsokat és szabályokat, amelyekről a biztonsági szakemberek régóta beszélnek. Még a magasan képzett vagy már pórul járt felhasználók sem tesznek túl sokat azért, hogy nagyobb biztonságban tartsák az online fiókjaikat. 

2016 tavaszán gyűjtött adatok alapján az amerikaiak 64 százaléka már átélt komoly adatvesztést - 16 százaléknak valaki elvette az e-mail-fiókját, 13 százaléknál a közösségi fiókjait. 39 százalék vallotta be, hogy majdnem mindenhol ugyanazt vagy hasonló jelszót használ. 41 százalék meg is osztotta ezt a barátaival és a családtagjaival. 

Érdekesség, hogy az 50 év felettiek 58 százaléka gondolja úgy, hogy egyre kevésbé vannak biztonságban az adatai, míg a 18 - 49 éves korosztálynak csak a 41 százaléka. 69 százalékot viszont az sem érdekelt, hogy biztonságos-e a jelszava. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.