Hirdetés

Amnesty Generator 1.0



|

Nem tetszenek a Vista Oldalsáv minialkalmazásai? Gyorsan konvertáljunk át Vistára máshonnan való gadgeteket!

Hirdetés

Windows Vista alá is gyülekeznek a kiegészítők, az oldalsávra való minialkalmazások száma is folyamatosan gyarapszik. De miért várjunk egy fejlesztésre, ha saját magunk is létrehozhatunk egy hasznos kiegészítőt?

 

amnesty.png

 

Mielőtt előreszaladnánk, ismerkedjünk meg a minialkalmazásokkal, amelyeket külföldön többféleképpen is hívnak, például widget vagy gadget néven is ismeretesek. Ezek lényege, hogy mindig kéznél vannak, nem kell külön weboldalakat megnyitogatnunk egy-egy szolgáltatásért. Ilyen minialkalmazás lehet akár óra, időjárásjelző vagy teljesítménymutató, de szolgáltathatja például a legfrissebb híreket, tőzsdei információkat vagy sporteredményeket. Ma már számtalan ilyen webes kisalkalmazás közül válogathatunk, a legtöbbet persze nem kis hazánknak szánták. Még a Vista megjelenésekor nagy felháborodást váltott ki, hogy a rendszerbe épített időjárás-jelentést csak egyes országokban lehetett használni. Szerencsére azóta ez a helyzet megváltozott. De nemcsak a Vistára készülnek ilyen hasznos kiegészítők, hanem a Google kelléktárában is találhatunk számtalan segítséget. Felvetődik tehát a kérdés: használjunk többféle webes minialkalmazást a Vista oldalsávján kívül? Felesleges! Elég egy univerzális átalakító, és máris Vista-kompatibilissé alakíthatjuk mondjuk a Google Gadgeteket vagy akár a YouTube-videókat.

 

Megtévesztő egyszerűség

amnesty_help.png
Jelenleg az Amnesty Generator az egyetlen olyan ingyenes alkalmazás, amelyik képes erre a mutatványra. Elméletben nagyon egyszerű a kezelése, hiszen megadjuk az eredeti kódot, beírjuk a készülő minialkalmazás nevét, majd egy gombnyomás, és máris elkészült az új minialkalmazás az oldalsávra. A hangsúly az és-en van, ugyanis amilyen egyszerűnek tűnik elsőre a program kezelése, annál nagyobb fejtörést okoz. Ráadásul gyakorlatilag súgó nélkül (a program „súgója” baloldalt látható) nagyon elveszettnek érezhetjük magunkat pár próbálkozás után, és csak a kitartóbbak nem adják majd fel.

 

Elsőként egy listából csemegézhetünk, hogy később milyen oldalak gadgeteit tudjuk konvertálni. A kínálat nem szűkös, ezért bizonyára jó sok weboldalt végiglátogatunk, mire megtaláljuk a nekünk megfelelő kiegészítőt. Egy gombnyomással közvetlenül a kívánt helyen találjuk magunkat, ám a dolog itt kezd csak bonyolódni. Ugyanis minden weblapon másképpen kell előcsalogatnunk az adott kisalkalmazás kódját. Ilyenkor segíthetne a program súgója, de sajnos nem 100 százalékosan van kidolgozva, tehát egyes helyeken magunkra kell hagyatkoznunk. Pozitívuma viszont, hogy minden elem kiválasztásánál dinamikusan változik, így csak követnünk kell a leírt lépéseket a biztos siker érdekében.

 

Feketeleves

A kód kikeresése nem könnyű feladat, és ha nem a megfelelő kódot másoljuk be, kellemetlen meglepetésben lehet részünk. A Generate gomb megnyomására ugyanis elkészül hibás alkalmazásunk; a program a generálás után automatikusan bezárul, és a baki csak akkor derül ki, amikor az új elemet fel akarjuk venni az oldalsávra. Rossz kód esetén természetesen nem jelenik meg semmi, vagy érdekes sorokat olvashatunk. Ezután kézzel kell törölni a felvett alkalmazást, majd újra megnyitni a programot, újabb kódvadászat és generálás következik, és azután ismét reménykedhetünk. Általában – ha jó a kód – az alkalmazás neve és mérete automatikusan kitöltődik. A kódablakba természetesen nemcsak weboldalakon lévő sorokat írhatunk, hanem sajátot is, elsősorban valamelyik szkriptnyelven. A Google Gadgetek vagy a videók általában nem férnek el az oldalsávon, így azokat célszerű az asztalra húzni és ott használni.

 

amnesty_budapest.png

Budapest utcajegyzékét készítettük el a Google Gadgetek közül

 

*

Az Amnesty Generator hasznos program, de sajnos fontos kényelmi funkciók még hiányoznak belőle, mint például a kódellenőrzés vagy a generálás utáni ablakbezárás kiiktatása. Működése miatt kizárólag csak Vista rendszereken használható, XP-n meg se próbálkozzunk vele! Ettől függetlenül hasznos lehet azok számára, akik Vista alatt szeretnék használni jól bevált minialkalmazásaikat, vagy nem találták meg a Microsoft kínálatában a szimpatikus megoldást.

 

 

Adatok

  • Flash-minialkalmazások készítése a Vista oldalsávjához
  • Számtalan gadget-importálási lehetőség
  • Szkriptelhető
  • Kizárólag Vistán használható
  • Fejlesztő: Mesa Dynamics, LLC.
  • Ár: ingyenes

 

Értékelés

Előny: pár kattintással átalakíthatjuk a minialkalmazásokat a Vista oldalsávjára

Hátrány: a feladat végén bezárul, hibás kódnál nem figyelmeztet

Teljesítmény: 3,0

Szolgáltatás: 3,5

Ár/érték: 5

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.