Hirdetés

Apple: az appok bezárása nem növeli az üzemidőd



|

Az almás cég megerősítette, hogy az appok bezárása nem sokat ér az üzemidő kapcsán.

Hirdetés

Vannak, akik még manapság is görcsösen ragaszkodnak az appok állandó bezárásához annak érdekében, hátha tovább bírja így az iPhone-juk. 

Hirdetés

Immáron hivatalosan is felesleges fáradniuk, az Apple iOS-es divízióját vezető Craig Federighi ugyanis megcáfolt egy mítoszt, ami szerint az appok bezárása növeli az üzemidőt. 

Az ügyvezető szerint az appok bezárása teljesen szükségtelen, az üzemidőt nem befolyásolja, és ő maga sem szokta egyiket sem bezárni. 

Federighi annak kapcsán árulta ezt el, hogy egy felhasználó Tim Cooknak írt levelében azt kérdezte, az ügyvezető bezárja-e gyakran az appokat, és mindez szükséges-e az jobb üzemidő érdekében. 

Az Apple egyébként a saját weboldalán már korábban is felhívta minderre a figyelmet. Ezek alapján egy app bezárását kizárólag akkor érdemes kezdeményezni, amikor az lefagyott. 

Miért van ez? A Home gomb dupla lenyomása után megjelenő multitaskingos nézetben valójában nem háttérben futó programok látszódnak. Appváltás után rövid ideig fut még az előző, utána felfüggesztett állapotba kerül, és semmilyen erőforráshoz nem fér hozzá. 

A háttéradatok frissítésére és a helyszolgáltatásokra azért nem árt figyelni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.