Hirdetés

Április legjobb szoftverei



|

Összeszedtük a hónap legjobb programjait és webes szolgáltatásait.

Hirdetés

Hirdetés

 

Predator Free

Számítógépünk ideiglenes és gyors zárolására sok esetben szükségünk lehet, ám az ismertebb módszerek nem minden esetben nyújtanak megfelelő védelmet. A billentyűkombinációkkal bíbelődést hivatott leegyszerűsíteni a Predator (nyitóképünkön); a szoftver segítségével PC-nk fizikai kulcsává „változtathatunk át” egy pendrive-ot, melyet eltávolítva a gépből pillanatok alatt elsötétíthetjük készülékünk képernyőjét. Munkamenetünk folytatásához nincs más teendőnk, mint az apró adathordozót visszahelyezni készülékünk USB-foglalatába, és a Windows asztal újra a rendelkezésünkre áll. Akkor sem kell pánikba esnünk, ha elhagyjuk parányi azonosítónkat, első indításkor ugyanis a szoftver egy jelszót kér tőlünk, amely hátsó kaput kínál a felhasználók számára. A beállításokon belül definiálhatjuk a kulcs ellenőrzésének rendszerességét, a betörési kísérlet esetén végrehajtandó forgatókönyvet, illetve kétlépcsős azonosítással még tovább fokozhatjuk a védelmet.


Adatok

– Ár: ingyenes
– Fejlesztő: Montpellier-Informatique
– Teljesítmény: 8
– Szolgáltatás: 9
– Ár/érték: 10


VSUsbLogon

Különféle akciókat társíthatunk a programmal a fiókunkhoz csatolt pendrive behelyezéséhez és eltávolításához, így pillanatok alatt zárolhatjuk, kikapcsolhatjuk vagy hibernálhatjuk gépünket. A felhasználói prioritások megadásával akár több felhasználói fiókot is kezelhetünk egyetlen eszköz segítségével.
 

 

WinLockR

Még a telepítéssel sem kell bíbelődnünk a WinLockR esetében. A szoftver indítását követően ugyanis szinte azonnal lezárhatjuk kiválasztott gépünket. A lakat alá helyezett eszközt ezt követően csak egy megfelelően konfigurált pendrive vagy jelszó segítségével foghatjuk újra munkára.
 


USB System Lock

A szoftverrel szintén lelakatolhatjuk számítógépünket egy USB-kulcs segítségével. A fejlesztők olyannyira minimalizálták a programot, hogy az csupán a használni kívánt külső eszköz kijelölésére ad lehetőséget. Felhasználói felület hiányában az app futásáról a tálcán megjelenő ikonja tájékoztat minket.

 

AOMEI PE Builder

Egy csökkentett funkcionalitású Windowst installál a kiválasztott adathordozóra az AOMEI szoftvere, ami egy varázsló segítségével lépésenként vezet végig minket a hordozható környezet kialakításán (saját applikációk és driverek hozzáadására is lehetőséget kapunk). Az általa létrehozott bootolható eszköz használatával egy esetleges rendszerösszeomlást követően azonnali adatmentést hajthatunk végre.
 


Diffractor

Multimédiás tartalmaink gyors rendezésében lehet segítségünkre a Diffractor, amely kép- és videofájljainkat metaadataik alapján képes különféle gyűjteményekben elhelyezni. A dátum szerinti csoportosítás rendkívül látványos idővonalat eredményez, amelyen hónapok szerinti bontásban leljük a lemezünkön pihenő fotókat. A program alapvető képszerkesztő funkciókat is kínál felhasználóinak.
 


HiPER Calc Scientific 2.0

Ha kinőttük a Windows beépített számológépét, érdemes egy pillantást vetnünk a HiPER Calc legfrissebb verziójára, melynek használatával a bonyolultabb matematikai problémákra is találhatunk megoldást. Az egyszerűbb kezelhetőség érdekében a legtöbb gyorsbillentyűt kínáló Expanded nézetben funkcionalitás szerint csoportosítva találjuk a különböző műveletekhez tartozó kapcsolókat.
 


UnityPDF

A PDF kiterjesztéssel rendelkező állományok gyors szerkesztése gyerekjáték a programmal. A beolvasott dokumentumokat könnyedén összefűzhetjük, darabolhatjuk, sőt a bizalmas jellegű fájlokat még titkosítással is elláthatjuk. Az egyszerű felhasználói felület gyors elérést kínál az egyes funkciókhoz, így az említett műveleteket akár egyetlen kattintással megvalósíthatjuk.
 

 

File Extension Fixer 1.6

A program áldásos tevékenységének köszönhetően az indítása után megjelenő beviteli mezőben megadott végrehajtó fájlokat akkor is futtathatjuk, ha a kiszemelt exe valamilyen módon megrongálódott. Az eszközön belül emellett a Windows beépített rendszerkarbantartó és monitorozó eszközeihez is találhatunk linkeket, így egyetlen kattintással megjeleníthetjük a feladatkezelőt vagy a registry editort.
 

 

Webszolgáltatások

The Nostalgia Machine

Ha egy kis múltidézésre vágyunk, érdemes ellátogatnunk a The Nostalgia Machine nevű honlapra, ahol egyetlen kattintással az általunk kiválasztott év legjobb zenéinek listáját találjuk. Az oldal készítői az igazi élmény érdekében javasolják, hogy egészen gyermekkorunkig utazzunk vissza.



Squarespace

Letisztult weboldalakat hozhatunk létre mindenféle programozói háttértudás nélkül a honlapon keresztül. Rengeteg beépített sablon közül választhatjuk ki a számunkra megfelelőt, amit még ingyenes felhasználói fiókunkkal is – igaz csak minimálisan – személyre szabhatunk.
 



Ma Este Színház!

Egy kis kulturális kikapcsolódásra invitál minket a honlap, ahol last-minute színházjegyeket vásárolhatunk az eredeti ár feléért. A népszerű előadásokra természetesen itt is gyorsan elkelnek a helyek, így érdemes már a friss ajánlatok feltöltésekor megváltani belépőinket.
 

 

Az 5 legjobb PC-s Android-emulátor


Blue Stacks

Az androidos alkalmazások PC-s környezetben történő futtatása már szinte a mobilrendszer elindulása óta slágertéma, így nem meglepő, hogy az évek során számtalan fejlesztő kreált olyan virtuális környezetet, amely szinte tökéletesen szimulálja a Google operációs rendszerét egy számítógépen. A droidemulátorok királya, a BlueStacks már több mint három éve lehetőséget kínál a felhasználóknak az Android nagy képernyős megjelenítésére. Sajnos a szoftver a hosszú fejlesztési idő ellenére még jelenleg is béta státuszban áll (köszönhetően annak, hogy a fejlesztői csapat igyekszik lépést tartani a mobilokra megjelenő OS verzióváltásaival), így előfordulhatnak esetleges fagyások és apróbb hibák futtatása során. A környezet jelenleg az Android 4.4-es verziójának szimulálására képes.
 


Andy

Komoly veszélyt jelenthet a BlueStacks trónjára ezüstérmesünk, hiszen az ifjú titán rendelkezik néhány olyan funkcióval, amely kimaradt a konkurens programból. A szoftver ugyanis merevlemezünket teljes egészében képes detektálni, emellett pedig egy csatlakoztatott tabletről érintéssel is vezérelhető.
 

 

Windroy

Gyengébb konfigurációkon kissé megbízhatatlanul működik a Windroy, ám ha egy középkategóriás számítógépre telepítjük, nem lesz gondunk a használatával. A program futása során néha előfordulnak fagyások, és megesik, hogy csak többszöri próbálkozást követően áll fel hibátlanul a rendszer.
 


YouWave

A YouWave egy fizetős szolgáltatás keretében rootjogokkal felvértezett 4.0-s Androidot bocsát a felhasználók rendelkezésére, amely viszonylag stabilan fut a PC-s környezetben. A program nem tűri meg maga mellett a VirtualBoxot, így amíg az Oracle szoftvere gépünkön pihen, a telepítés meghiúsul.

 

Jar Of Beans

Egy Jelly Bean-alapú Android-rendszert foghatunk munkára a Jar Of Beans installálását követően. A szoftverrel együtt mindenképp telepítsük még a hozzá tartozó inteles hardverkörnyezetet, ha ugyanis enélkül indítjuk el a programot, a szimulált OS működése szinte a használhatatlanságig lassul.



A hónap linuxos alkalmazásai

BleachBit

Egy Linuxon is futtatható CCleaner klónként tekinthetünk a segédprogramra, amely a rendszer használata során felgyülemlett memóriaszemetet pillanatok alatt el tudja takarítani. A gyors tisztítás mellett különféle optimalizálásokat is képes végrehajtani a nyílt forráskódú alkalmazás, így növelve rendszerünk stabilitását. A program egy viszonylag könnyen kezelhető és sallangmentes felhasználói felületet kapott, amely még tovább egyszerűsíti az egyes műveletek végrehajtását.

 

Lightworks (Linux, Mac, Windows)

Rengeteg beállítási lehetőséggel kecsegtető, professzionális eszközöket tartalmazó, nyílt forráskódú videoszerkesztő szoftverrel van dolgunk, amelynek minőségét bizonyítja, hogy néhány nagyobb hollywoodi produkció (A tégla, Ponyvaregény) utómunkálatai során is használták. A komoly múlttal rendelkező alkalmazás legfrissebb verziója már a 4K-s felbontást is támogatja, a kimeneti formátumok közül pedig rengeteg ismert fájlformátum közül kiválaszthatjuk a számunkra leginkább megfelelőt.
 


NixNote (Linux, Mac)

A korábban Nevernote név alatt futó projekt tulajdonképpen az Evernote linuxos portja, amely a mintául szolgáló alkalmazás funkcióinak nagy részét tartalmazza. Az eszköz az Evernote szerverével is kommunikál, így a szolgáltatás felhőjében tárolt feljegyzéseinket a NixNote-on belül is megjeleníthetjük. Mivel az alkalmazás jelenleg fejlesztés alatt áll, könnyedén találhatunk benne hibákat, ám az alapvető jegyzetelési funkciók csak igen extrém esetekben hagyják cserben a felhasználókat.
 

 

A hónap Firefox-kiegészítői


NoSquint

Sokszor találkoztunk már azzal a problémával, hogy a standard beállítások mellett a különböző oldalak más és más betűmérettel jelennek meg. A NoSquint kiegészítő segítségével belenyúlhatunk az oldalak böngészőnkben megjelenő dizájnjába, és kedvünkre kicsinyíthetjük és nagyíthatjuk az egyes honlapokat, sőt még a színösszeállítást is módosíthatjuk. A specifikált szabályokat a szoftver képes eltárolni, így egy újbóli látogatás során már a saját képünkre formált kialakítás fogad bennünket.
 


Fasterfox

Böngészésünk sebességét és hatékonyságát pillanatok alatt maximálisra állíthatjuk a Fasterfox kiegészítő használatával; az aprócska program néhány szimpla kattintással képes a különféle munkamenetekhez igazítani a Mozilla browserét. Az eszköz menüjében felkínált, előre beállított, optimális paraméterek finomhangolását természetesen saját kezűleg is elvégezhetjük, melyben nagy segítségünkre lesz, hogy a program magyar nyelvű felhasználói felülettel is rendelkezik.
 


Diigo

A Diigo telepíthető eszköztárának használatával a könyvjelzőzés egy teljesen új módját ismerhetjük meg, a program ugyanis nem csupán a linkek mentését teszi lehetővé, segítségével akár egész weboldalakat is eltárolhatunk. A szoftver az információvadászatban is komoly segítséget jelenthet: a látogatott honlapok számunkra fontos adatait szövegkiemelővel megjelölhetjük, ha pedig szükségesnek érezzük, akár jegyzeteket is elhelyezhetünk a kiszemelt weblapon.
 


Hasonló érdekességeket olvashatsz az aktuális PC Worldben is. Éves előfizetéssel ráadásul most 6 960 forintot is megspórolhatsz!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.