Hirdetés

Apró segítség a webkamerád védelméhez



|

Az NSA egyik korábbi dolgozója kiadott egy maces appot, ami képes jelezni, ha valaki hozzáfér a webkamerához.

Hirdetés

James Comey, az FBI igazgatója nem is olyan régen figyelmeztette arra az embereket, hogy jobban járnának, ha leragasztanák a webkamerájukat. Az OverSight nevű app más megközelítést alkalmaz. 

Hirdetés

A macOS-re írt alkalmazás képes értesíteni a felhasználót azokban az esetekben, amikor valaki megpróbál hozzáférni a gép webkamerájához vagy mikrofonjához. 

Az app folyamatosan monitorozza a rendszert, kártevőt keres, és ha behatolást észlel, figyelmeztet egy felugró ablakban. 

A Macekre írt appot az NSA egy korábbi dolgozója, Patrick Wardle adta ki, ingyenesen. 

Sajnos felhívták rá a figyelmet, hogy az ügyesebb hackerek képesek lehetnek megkerülni az OverSight védelmét. Vagyis aki nagyon akarja, ki tudja ütni az appot, amely ennek ellenére plusz és ingyenes biztonsági védvonalnak beválhat. 

Sajnos a legjobb védelem a webkamerás kémkedések ellen továbbra is a szigetelőszalag és a ragtapasz. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.