Hirdetés

Arasznyi előrelépés az Opera 16



|

A Chromium 29-ben is használt motor dübörög a böngésző motorházteteje alatt.

Hirdetés

Kedd délután az Opera Software elérhetővé tette Windows és Mac OS X operációs rendszerekre az Opera 16 webböngészőt. Úgy tűnik a jövőben a norvégok is tempósan fogják emelni a verziószámokat, hiszen a már Blink motorra épülő elődje július elején látta meg a napvilágot.

Hirdetés


Összességében elmondható, hogy a „régi” Opera 12-t preferálókat valószínűleg a friss változat sem fogja váltásra bírni, a rövid fejlesztési ciklusból sejthetően nem kell sokat várni tőle. Sőt: tulajdonképpen még az újdonságok sem újak, a vállalat fejlesztői ugyanis jelenleg csak a lemaradásukat próbálják bepótolni, plusz a stabilitás és teljesítmény fokozásán fáradoznak.


Az Opera 16 újdonságai: W3C Geolocation API, automatikus űrlapkitöltés, a Windows Tálca feladatainak támogatása, prezentációs móddal való kompatibilitás Mac OS X alatt, az opera:flags oldal bevezetése, a Chromium 29-ben lévő motor használata.


Mindenképp jó hír, hogy a szoftverhez már 300-nál is több kiegészítő érhető el, köszönhetően a Google Chrome-mal való igen közeli rokonságának.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.