Hirdetés

Arcfelismerés válthatja le a jelszavakat



|

Arcfelismerés segítségével tenné biztonságossá az életünket a HoyosID nevű app.

Hirdetés

Sokan kísérleteztek már a hagyományos jelszavak leváltásával, de eddig inkább csak villogni volt jó a legtöbb megoldás, hiszen még az Apple Touch ID-ja sem váltotta meg teljesen a világot. A Hoyos Labs új alkalmazása, a HoyosID most mégis megpróbálja a lehetetlent, és a jövőből szeretne mutatni egy darabot: az arcfelismerés lehetőségeit

Hirdetés

A HoyosID iOS-en és Androidon működik, és biometrikus adatokat keres egy önarckép készítése közben. Az előlapi kamera segítségével és egy böngészős pluginnel próbál minket azonosítani a rendszer, majd jelszó megadása nélkül jelentkezik be bármelyik webes fiókba. Az arcszerkezet mellett más biometrikus adatokat is elemez, így elvileg egy fotóval vagy videóval sem lehet becsapni, esetleg szakállal. 

A felhasználóneveket és jelszavakat az app náluk tárolja egy titkosított adatbázisban, ami nem kerül fel semmilyen szerverre. Az app ezeket írja be helyettünk, így nekünk azokat többé már nem kell megadni, csak az első beállításkor. Lehetőség van van mindent megosztani és szinkronizálni, méghozzá a jövő hónapban esedékes megjelenéstől számítva. Androidon az app egy évig ingyenes lesz, iOS-en 1,99 dollár évente. 

 

A többi érdekesség az idei Mobile World Congressről

 

Fotó: Tim Stevens

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.