Hirdetés

Ashampoo WinOptimizer Free gyorsteszt - Ezermester ingyen|

Lassul a gépünk, ám nem akarunk súlyos pénzeket kidobni karbantartó szoftverre? Az Ashampoo WinOptimizer Free a tökéletes megoldás erre.

Hirdetés

Operációs rendszerünk karbantartása hatalmas felkészültséget igénylő feladat, amit ha elmulasztunk, gépünk szinte azonnal a külső fenyegetések prédájává válik. A hanyagul tartott platformokon folyamatos használat mellett egyre gyakoribbá válnak a fagyások, és egy idő után már a Windows betöltése is értékes perceket fog elvenni életünkből. A rengeteg installálás, a webes felületek látogatása, a fájlok mértéktelen letöltése mind-mind nyomot hagy maga után, amitől a megfelelő szoftveres segítség nélkül csak körülményesen lehet megszabadulni. A karbantartó csomagok sokszor indokolatlanul magas ára azonban gyakran elveszi a felhasználók kedvét a vásárlástól, és inkább az ingyenes – ám sokszor egymással inkompatibilis – összetevők beszerzése mellett döntenek. Az Ashampoo WinOptimizer Free programjával azonban feleslegessé válik a saját karbantartócsomag komponenseinek összeválogatása, az ingyenes alkalmazás telepítésével egy professzionális, optimalizálásra szakosodott, rengeteg – egymás munkáját garantáltan nem hátráltató – modulból álló rendszerfelügyeleti eszköztár oltalma alá kerül számítógépünk.

Hirdetés

Villámgyors optimalizálás

A program első indításakor a korábban végrehajtott műveletekről beszámoló Áttekintés modul fogadja a felhasználót, melynek funkcióját csak hosszabb távú használat után fogjuk értékelni. Addig is érdemes átváltanunk a start során megjelenő ablakot a Modulok fülre, ezt az alapértelmezett kezdőképernyő alján található jelölőnégyzet aktiválásával tehetjük meg. A Modulok lapon található kategóriák szerinti elrendezésben a csomagba építettek húsz eszközt, melyek a karbantartási feladatok ellátása mellett rendszerünk teljesítményének növelésében is segítségünkre lehetnek. Az egyes összetevők funkcióiról rövid – magyar nyelvű – leírásokat is találhatunk, ezek is felhasználhatók a megfelelő komponens kiválasztásához. Természetesen az egyklikkes optimalizálás sem maradhatott ki a csomagból, sőt a gyorsvizsgálat indítását minden eddiginél egyszerűbben valósíthatjuk meg, mivel a telepítés után az asztalunkon megjelenő 1-kattintás-optimalizálás nevű ikonra nyomva azonnal elindíthatjuk az optimális működés eléréséhez szükséges funkciókat. A Modulok menüponton belülről is elérhető egykattintásos optimalizáló folyamat futtatásával pillanatok alatt megszabadulhatunk a felesleges registry-bejegyzésektől, eltüntethetjük a böngészés közben generált – olykor meglehetősen nagyméretű – fájlokat, és a telepítések során valamilyen okból a merevlemezünkön ragadt ideiglenes mappákat, persze velük együtt a bennük rejlő szükségtelen állományoktól is búcsút vehetünk. A karbantartási modulokon kívül természetesen találunk még integráltan fájlműveletek megvalósítására alkalmas eszközöket, illetve néhány windowsos karbantartási funkciót is, ami egy ingyenes programtól több, mint amit elvárhatnánk.

Üzembe helyezés

A magyar nyelvű telepítés közben mindössze a harmadik képernyő megjelenésekor kell résen lennünk – ha el akarjuk kerülni a program működéséhez nem szükséges myPCBackup szoftver telepítését, akkor itt a [Nem köszönöm] mellé tett voksunkkal lépjünk tovább. A telepítő gyorsan elvégzi a szükséges fájlok felmásolását, majd aktiválja a terméket, melynek sikerességéről az első indítás alkalmával rögtön tájékoztat minket. Az első alkalommal felugró, a fizetős verzióra váltás lehetőségére figyelmeztető ablakok ignorálása után pedig már hozzá is láthatunk rendszerünk karbantartásához.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.