Hirdetés

Ashampoo WinOptimizer Free gyorsteszt - Ezermester ingyen



|

Lassul a gépünk, ám nem akarunk súlyos pénzeket kidobni karbantartó szoftverre? Az Ashampoo WinOptimizer Free a tökéletes megoldás erre.

Hirdetés

Operációs rendszerünk karbantartása hatalmas felkészültséget igénylő feladat, amit ha elmulasztunk, gépünk szinte azonnal a külső fenyegetések prédájává válik. A hanyagul tartott platformokon folyamatos használat mellett egyre gyakoribbá válnak a fagyások, és egy idő után már a Windows betöltése is értékes perceket fog elvenni életünkből. A rengeteg installálás, a webes felületek látogatása, a fájlok mértéktelen letöltése mind-mind nyomot hagy maga után, amitől a megfelelő szoftveres segítség nélkül csak körülményesen lehet megszabadulni. A karbantartó csomagok sokszor indokolatlanul magas ára azonban gyakran elveszi a felhasználók kedvét a vásárlástól, és inkább az ingyenes – ám sokszor egymással inkompatibilis – összetevők beszerzése mellett döntenek. Az Ashampoo WinOptimizer Free programjával azonban feleslegessé válik a saját karbantartócsomag komponenseinek összeválogatása, az ingyenes alkalmazás telepítésével egy professzionális, optimalizálásra szakosodott, rengeteg – egymás munkáját garantáltan nem hátráltató – modulból álló rendszerfelügyeleti eszköztár oltalma alá kerül számítógépünk.

Hirdetés

Villámgyors optimalizálás

A program első indításakor a korábban végrehajtott műveletekről beszámoló Áttekintés modul fogadja a felhasználót, melynek funkcióját csak hosszabb távú használat után fogjuk értékelni. Addig is érdemes átváltanunk a start során megjelenő ablakot a Modulok fülre, ezt az alapértelmezett kezdőképernyő alján található jelölőnégyzet aktiválásával tehetjük meg. A Modulok lapon található kategóriák szerinti elrendezésben a csomagba építettek húsz eszközt, melyek a karbantartási feladatok ellátása mellett rendszerünk teljesítményének növelésében is segítségünkre lehetnek. Az egyes összetevők funkcióiról rövid – magyar nyelvű – leírásokat is találhatunk, ezek is felhasználhatók a megfelelő komponens kiválasztásához. Természetesen az egyklikkes optimalizálás sem maradhatott ki a csomagból, sőt a gyorsvizsgálat indítását minden eddiginél egyszerűbben valósíthatjuk meg, mivel a telepítés után az asztalunkon megjelenő 1-kattintás-optimalizálás nevű ikonra nyomva azonnal elindíthatjuk az optimális működés eléréséhez szükséges funkciókat. A Modulok menüponton belülről is elérhető egykattintásos optimalizáló folyamat futtatásával pillanatok alatt megszabadulhatunk a felesleges registry-bejegyzésektől, eltüntethetjük a böngészés közben generált – olykor meglehetősen nagyméretű – fájlokat, és a telepítések során valamilyen okból a merevlemezünkön ragadt ideiglenes mappákat, persze velük együtt a bennük rejlő szükségtelen állományoktól is búcsút vehetünk. A karbantartási modulokon kívül természetesen találunk még integráltan fájlműveletek megvalósítására alkalmas eszközöket, illetve néhány windowsos karbantartási funkciót is, ami egy ingyenes programtól több, mint amit elvárhatnánk.

Üzembe helyezés

A magyar nyelvű telepítés közben mindössze a harmadik képernyő megjelenésekor kell résen lennünk – ha el akarjuk kerülni a program működéséhez nem szükséges myPCBackup szoftver telepítését, akkor itt a [Nem köszönöm] mellé tett voksunkkal lépjünk tovább. A telepítő gyorsan elvégzi a szükséges fájlok felmásolását, majd aktiválja a terméket, melynek sikerességéről az első indítás alkalmával rögtön tájékoztat minket. Az első alkalommal felugró, a fizetős verzióra váltás lehetőségére figyelmeztető ablakok ignorálása után pedig már hozzá is láthatunk rendszerünk karbantartásához.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.