Hirdetés

Átalakult a VirusTotal weboldal



|

Megújult a Hispasec Sistemas ingyenes online vírusvizsgáló szolgáltatása.

Hirdetés

A VirusTotal egy független IT biztonsági laboratórium, a Hispasec Sistemas által kifejlesztett ingyenes szolgáltatás, amely számos parancssori antivírus motort alkalmaz, és ezeket a fejlesztők által hivatalosan kibocsátott vírusadatállományokkal rendszeresen frissíti. A kereső motorok között olyan nagy neveket találunk, mint az ESET NOD32, F-Secure, Frisk, Kaspersky, McAfee, Panda, Symantec, és még sokan mások.

 

Az oldal átalakulása azonban nem csak a külsőt érintette, számos egyéb hasznos funkciót is találunk rajta. A megvizsgálandó mintaállomány beküldése nem csak a webes felületen történhet, hanem lehetőség van e-mail útján is eljuttatni azt a VirusTotalnak. Ez utóbbi esetben elektronikus levélben kapjuk meg az ellenőrzés eredményét. Emellett - ha például proxy szervert támogató vírusvédelmet használunk - akár titkosított csatornán (SSL) is lehetőségünk van elküldeni a vizsgálandó mintát.

 

További hasznos beállítási lehetőség, hogy a beküldött állomány esetében nyilatkozhatunk úgy is, hogy a vizsgálandó fájl bizalmas természetű, nem publikus. Ebben az esetben a VirusTotal nem küldi tovább elemzésre gyanú esetén a projektben résztvevő antivírus cégek víruslaborjaiba - hiszen az oldalnak ez is az egyik nagy haszna a fejlesztők szempontjából.

 

A webes felület nyelvi támogatása is bővült: a korábbi angol és spanyol nyelve mellé bekerült a német, cseh és lengyel is. Ezenkívül számos statisztikai adatot is nyomon követhetünk az eddigi Top 10-es kártevő lista mellett: ilyen a szolgáltatás kihasználtsága a legutóbbi 24 órában, a különféle víruskereső motorok frissítési adatai. Találunk tortadiagramot azon a kártevők számáról is, amelyeket minden résztvevő kivétel nélkül felismert, illetve az olyan fertőzött fájlokról, amelyiket viszont egyik sem észlelt.

 

Az amerikai PC World Magazin a "2007 év 100 legjobb terméke" díjat adományozta a VirusTotalnak a biztonsági weboldalak kategóriában. Gyanús fájlok vizsgálatára mi is jó szívvel ajánljuk ezt az igen hasznos oldalt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.