Hirdetés

Átszerveződik a Microsoft



|

Hirdetés

A három új részleg vezetésére egy-egy teljes jogkörrel és az eddigieknél jóval nagyobb döntési szabadsággal rendelkező vezérigazgató került: A Microsoft Business Division-t Jeff Raikes, az eddigi Office-vezér, a Microsoft Entertainment & Devices Division-t Robbie Bach, az Xbox egyik vezéregyénisége irányítja. A Microsoft Platform Products & Services Division élén Kevin Johnson és Jim Allchin közösen munkálkodik, míg a Windows fejlesztésében régóta vezető szerepet játszó Allchin 2006-ban, a Vista megjelenése után nyugdíjba nem vonul.

Steve Ballmer, a Microsoft elnök-vezérigazgatója kijelentette, hogy természetesen a legfontosabb stratégiai döntésekben továbbra is ő dönt majd, de a megnövelt részlegvezetői jogkörök több rugalmasságot eredményeznek majd.

A szépséges nevű Platform Products & Services Group feladata a Windows kliens és szerver platformok és eszközök, valamint az MSN online szolgáltatások menedzselése lesz. Hozzájuk kerül a jelenlegi Üzleti és Irodai Szolgáltatások részleg is, mely az ügyfélkapcsolatokért és nagyvállalati megoldásokért felelős. Az Xbox és az Internet Protocol TV (IPTV) részlegeket az Entertainment & Devices részleghez csatolják.

Ballmer azt is sietett elmondani, hogy az átszervezések nem járnak elbocsátásokkal, és az átszervezések a pletykákkal ellentétben nem egy olyan folyamat előhírnökei, amely során a részlegeket önálló cégekké változtatnák.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.