Hirdetés

Auslogics Disk Defrag, az egyszerű töredezettségmentesítő



|

Azt hinnénk, hogy a Windowsba épített töredezettségmentesítőnél nincs egyszerűbb. De van, ráadásul ingyenes!

Hirdetés

Májusi számunkban ismerkedtünk meg az IOBit Smart Defrag programmal, és máris itt egy újabb ingyenes megoldás szétdarabolt állományaink egyesítésére: a Disk Defrag. A Smart Defrag beállításai talán elijesztettek egy kezdőt, de az Auslogics garantálja, hogy az ő alkalmazása nem fog ilyet tenni. A program használata ugyanis olyan egyszerű, hogy még véletlenül sem tehetnénk mást, mint amit kell. Ami azonban a program előnye, az a problémája is egyben – de ne szaladjunk annyira előre!

 

add_defrag.jpg

 

Mindenki elkezdheti

Töredezettség mindig is lesz a fájlrendszerben, tehát – esetenként változó igényeinknek megfelelően – használhatjuk a Windowsét vagy más alternatív megoldásokat. Van, aki a finomhangolást szereti, más pedig a kétkattintásos megoldásokat keresi. A Disk Defrag ez utóbbi csoportba tartozik, ugyanis a Settings (beállítások) ablak szinte nem tartalmaz semmi lényegest, mindössze a program prioritását és az ideiglenes fájlok töredezettség-mentesítés előtti törlését írhatjuk elő. A cég nagyobbik, fizetős csomagjának egy része ez a kis alkalmazás, abban talán már van esély némi működésbeli módosításra.

 

add_working.jpg

Jó ütemben dolgozik a Disk Defrag


De mi most az ingyenes kiadást boncolgatjuk, ezért elvárásaink sem lehetnek olyan nagyok. Mindenesetre a korábban bemutatott Smart Defrag sokkal több szolgáltatást nyújt, mint mostani tesztalanyunk.

 

Átlépve ezen a bosszúságon, mi mást tehetnénk, mint hogy kiválasztjuk a rendezésre váró meghajtót, és figyeljük, hogy a Next gomb megnyomására mi történik. Csodát ne várjunk: máris, kérdezés és elemzés nélkül nekiáll a fájlok pakolásának. Ez eltarthat egy darabig, tehát legyünk türelemmel, és értelemszerűen ez idő alatt lehetőleg ne dolgozzunk a gépen. A különböző fájlokat színes kockákkal jeleníti meg, tehát a folyamat is nyomon követhető vizuálisan. A művelet végén kapunk egy tömör összefoglalót az eredményről. A program ebből a három lépésből áll, ezután már készen is vagyunk.

 

add_finish.jpg

A művelet végén megtekinthetjük munkánk eredményét


Az egyszerűség hátránya?

A program annyira egyszerű, hogy még a súgóra is a cég weboldala jelenik meg, tehát sok segítséget ne várjunk. Pluszszolgáltatás, hogy a művelet megszakítható, vagy egy időre szüneteltethető, valamint a végeredmény egy weboldalra kiíratható, amelyet aztán kinyomtathatunk, vagy elmenthetünk. Ez utóbbi eredmény elég részletes, ha mégis kíváncsiak lennénk arra, mi történt a háttérben. Ennek a pár kattintásos programnak az előnye a hátránya: semmi olyan extra beállítása nincs, mint a háttérben való futás, a fájlrendszer többféle módon történő rendezése vagy az időzített indítás. Kizárólag kézzel indíthatjuk a műveletet, és egyszerre csak egy meghajtót rendezhetünk. A géppel ismerkedők számára ideális lehet, hiszen nem kell tudni semmit, a kezelése gyerekjáték, és máris kész a meghajtó. Bár a sebességben elég fürgének tűnik, mégsem lehet teljesen szabályozni, mit szeretnénk egyesíteni (üres terület és/vagy fájlok, esetleg a lapozófájl). Éppen ezért elsősorban csak akkor érdemes használni, ha nincs más hasonló szoftver kéznél, vagy egy ingyenes alternatívára van szükségünk, és a Smart Defraggel nem vagyunk kibékülve. Ettől függetlenül családi gépeken hasznos alkalmazás lehet, hiszen elrontani nem lehet benne semmit, a továbblépésre szolgáló gombot bárki meg tudja nyomni.

 

Adatok

  • Háromlépéses töredezettségmentesítő
  • Gyorsabb a Windows saját alkalmazásánál
  • Egyszerű kezelés
  • Ingyenes
  • Vista alatti működés

 

Értékelés

Auslogics Disk Defrag

Előny: bárki tudja kezelni, gyors

Hátrány: semmilyen beállítási lehetőség nincs benne

Teljesítmény: 70

Szolgáltatás: 30

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.