Hirdetés

Avid Studio: továbblépés Pinnacle Studio rajongóknak



|

Keresztupgrade egy profibb Avid rendszerbe a Pinnacle Studioból

Hirdetés

A múlt héten jelentette be az Avid a Pinnacle Studio termékcsalád legújabb, 15-ös változatát, mely az előző kiadáshoz képest tartalmaz néhány újdonságot. Leglényegesebbek az archiválás és visszaállítás valamint a DivX Plus HD (.MKV) támogatás. Javítottak az AVCHD feldolgozás stabilitásán és több új átmenet közül választhatunk a Hollywood FX készletben. Ismét megtalálható a programban a SmartSound aláfestő zene generátor, mely a 14-es változatból kimaradt. Most már nem három, hanem csak két változatban elérhető a Pinnacle Studio, választhatunk a Studio HD Ultimate és a Studio HD Ultimate Collection között, utóbbiban több külső effektus csomagot is kapunk.

 

 


 

 

A Pinnacle Studio hazánkban nagy népszerűségnek örvend, ám alapvető szerkezete az idők során mit sem változott. Ha valaki tovább szeretne lépni, akkor nem kell feltétlenül a konkurenciához pártolnia, az új Avid Studio ugyanis egy nagyon hasonló, de professzionálisabb munkatempót biztosító munkafelületet kínál, ami gyakorlott Pinnacle felhasználók számára is könnyen használható. A kereszt-upgrade konstrukcióval olcsó átlépési lehetőséget biztosít az Avid a Pinnacle Studio tulajdonosoknak is.

 

Az Avid szerint továbbra is jelentős rés van az amatőr videoszerkesztő rendszerek (például a Pinnacle Studio, CyberLink PowerDirector) és a profi megoldások (például az Avid Media Composer vagy Adobe Premiere Pro) között. A cég szerint az Avid Studio ezt a rést hivatott betölteni, ezért professzionálisabb, korlátlan számú sávot kezelő munkafelületet és nagy mértékben továbbfejlesztett médiakezelő modult tartalmaz. Nem hiányoznak belőle a Pinnacle Studio Ultimate HD Collection felhasználói előtt már ismert professzionális effektusok, a Red Knoll csomagban fejlett digitális képstabilizátor is megtalálható.

 

Az Avid Studio nem natív 64 bites alkalmazás, de a marketing anyag szerint 64 bites rendszerekre is optimalizálták a médiafeldolgozó motort. Nagyon sok -féle médiát képes használni, a szokásos AVI, DV AVI, MPEG és QuickTime alapanyagok mellett elfogadja az AVCHD, 3GP és MKV fájlokat is. Készülhet AVCHD, Blu-ray vagy DVD lemez is, támogatott az áttöltés YouTube-ra, játékkonzolokra.

 

 


 

A Pinnacle Studio 15 már letölthető az Avid honlapjáról, az Avid Studio-t pedig a CeBIT látogatók már megcsodálhatták az Avid video- és audio standján, kereskedelmi forgalomban holnaptól lesz elérhető.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.