Hirdetés

AVS Audio Editor 3.6 – hangszerkesztő olcsón



|

Az AVS Audio Editor elsősorban otthoni célra készült, kelléktára kielégíti a hobbiszerkesztők igényeit.

Hirdetés

Az AVS termékei közül a csengőhangszerkesztőt áprilisban már bemutattuk, most a nagyobbik testvért, az Audio Editort vesszük elő. Nagyon hasonlít egymásra a két program, ám a lényeg a részletekben rejlik! Megnyitás után máris észrevehető a különbség: az állománylista helyett a speciális effektusok és műveletek láthatók. Természetesen csak egy állománnyal dolgozunk, hiszen a zenék mixelésére külön alkalmazása van a cégnek (Music Mix), az Audio Editorral csak szerkeszteni tudunk. A megnyitható állományok listája széles körű: nemcsak MP3- vagy WAV-fájlokkal dolgozhatunk, hanem az AAC, AC3, Windows Media Audio, OGG, AIFF, MPA, M4A is a támogatott formátumok között van. Betöltés után máris megkapjuk a hanghullámokat, amelyeket akár ezred másodperces pontossággal nagyíthatunk fel a precízebb vágás érdekében. Ha a megjelenítés módja nem tetszene, másik kettőt is választhatunk az aktuális helyett. A mintanagyításra használhatjuk a megfelelő ikonokat is, de egyszerűbb az egér görgőjével dolgozni. Lássunk neki a szerkesztésnek!

 

aae_avsaudio.jpg

 

 

Csak egyszerűen!

A szerkesztési alapműveleteket pár perc alatt megtanulhatjuk, hiszen a kijelölést pillanatok alatt elvégezhetjük az egérrel vagy néhány billentyűkombinációval. Természetesen a jobb és bal hangcsatornát külön is kezelhetjük, ezzel megbolondítva zenénket. A Ringtone Makerrel ellentétben nem lenne teljes a program, ha a kivágott részeket nem tudnánk beilleszteni többféleképpen. A vágólapra kitett részletet akár szimpla beszúrással, akár mixelve is a munkaterületre helyezhetjük, bár ez utóbbi esetben érdekes végeredménnyel szembesülhetünk. Nemcsak a vágólapról, hanem más fájlokkal is dolgozhatunk ugyanezzel a módszerrel, tehát egyesítésre is van mód. Saját hangunkkal vagy külső forrásból származó zenével egészíthetjük ki a szerkesztendő anyagot: egy gombnyomás, és felvehetjük a kívánt forrást. A rögzített anyag az aktuális pont mögé szúródik be, tehát még előtte győződjünk meg arról, hogy jó helyen áll-e az állapotmutató.

 

aae_effects.png

A hang módosításához előre beállított sémákból válogathatunk


 

Bolondozzunk egy kicsit!

Ha csak vágni és összefűzni lehetne a zenéket, kár lenne fizetni a programért. Nézzük tehát, milyen extrákat kínál e szerkesztő! A fel- és lekeverés alapfelszereltség, mint minden hasonló vetélytársnál, ahogyan a normalizáló és az erősítő is. A speciális effektusok viszont már érdekesebbek: számtalan előre beállított séma közül választhatunk, de saját mintát is létrehozhatunk. Ha pontosan nem ismernénk a módosítás hatását, akkor bele is hallgathatunk, milyen lenne a kijelölt rész az általunk kiválasztott beállításokkal. Egy másik speciális funkciót is érdemes használni: a DirectX-szűrőket, amelyeket külső cégek termékeivel, speciális kiegészítőivel bővíthetünk. A kész anyag mentésekor hatféle formátumból válogathatunk: WAV, MP3, AAC, AMR, M4A és Windows Media Audio. Mindegyik állománytípushoz részletes beállításokat kapunk, akár 5.1-es vagy 7.1-es minőségben is tárolhatjuk a végeredményt.

 

*

Az AVS Audio Editor elsősorban otthoni célra készült, használata egyszerű, kelléktára kielégíti a hobbiszerkesztők igényeit. Profi szerkesztésre inkább a jól bevált hangszerkesztőket ajánljuk, de egyszerűbb műveletekhez az AVS terméke is jól jöhet.

 

Adatok

  • Egyszerű kezelőfelület
  • Effektusgyűjtemény
  • Minimális mixelési lehetőségek
  • DirectX szűrők használata
  • WAV, MP3, AAC, AC3, WMA, OGG, AIFF, MPA és M4A bemeneti formátumok
  • Mentés WAV, MP3, AAC, AMR, M4A és WMA formátumba
  • Csak 32 bites Vista-támogatás
  • Ár (az összes AVS programmal együtt!): egyéves licenc 29 USD, az örök licenc 59 USD

 

 

 

Értékelés

Előny: gyorsan és egyszerűen kezelhető

Hátrány: kevés funkció, MP3-kezelési hibák

Teljesítmény: 75

Szolgáltatás: 70

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.