Hirdetés

Az adatmentés halála a felhő jövője



|

Az egyre növekvő adatmennyiséggel nem lehet már mentési megoldásokkal megbirkózni, a mentés és helyreállítás feladatát a felhőalapú szolgáltatások veszik át.

Hirdetés

Az adatközpontok adminisztrátorainak egyre nagyobb terhet jelent az adatok folyamatos mentése, hiszen az egyre növekvő adatmennyiség miatt ez nem csak nehézkes, de hibákhoz is vezethet és drága. Sok vállalat már nem képes időben elvégezni a mentési és visszaállítási feladatokat.

 

A hosszabb ideje létező problémát a felhőalapú szolgáltatások oldhatják meg. A piacon egyre több vállalat könnyebbül meg, amikor ezeket a feladatokat a "felhőre" bízza. Míg az adminisztrátoroknak ez nagy könnyebbséget jelent, emellett pedig az adatkezeléssel kapcsolatos feladatok, mint a futtatás, védelem, biztonsági másolat, mind-mind kiesnek a vállalat teendői közül.

 

Plusz érvként sorakozik a felhő mellett, hogy nincs szükség további mentési célú szerverekre és szoftverekre, illetve a kliensek licencköltsége is csökken. A folyamatos adatmennyiség-növekedésre sem kell többé gondolni. A felhő felé ilyen téren az első lépést az infrastruktúra virtualizációja (adattárolók és szerverek) jelenti.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.