Hirdetés

Az Adobe bemutatta a Creative Suite 5 termékcsaládot



|

Az Adobe bejelentette az Adobe Creative Suite 5 szoftvercsomagot, amelyet 30 napon belül bárki megvásárolhat a hazai viszonteladóknál.

Hirdetés

Az internetes tartalmak integrálásával és a digitális marketing mérését és optimalizálását lehetővé tévő képességeivel a Creative Suite 5 termékei hozzáférést biztosítanak az Omniture technológiákhoz, amelyek a webhelyek és más források által létrehozott információk rögzítését, tárolását és elemzését végzik. A vadonatúj Adobe Flash Catalyst kibővíti a Creative Suite terméket, és használatával programozás nélkül tervezhetők interaktív tartalmak, valamint fejlett együttműködést tesz lehetővé a tervezők és a fejlesztők között.

 

 

cs5-1.jpg
 

 

 

Az Adobe CS5 termékcsalád lehetővé teszi tartalmak és alkalmazások létrehozását a kiadás előtt álló Flash Player 10.1 és Adobe AIR 2 alkalmazásokhoz, amelyek optimális teljesítményt nyújtanak a mobil készülékek kijelzőin, valamint kihasználják a beépített funkciókat a gazdagabb, magával ragadó felhasználói élmény érdekében.

 

Az új termékcsalád vezérterméke, az Adobe Creative Suite 5 Master Collection egy csomagban tartalmazza az Adobe elismert Creative Suite eszközeit, így például a Photoshop CS5, az Illustrator CS5, az InDesign CS5, a Flash Catalyst CS5, a Flash Professional CS5, a Dreamweaver CS5, az Adobe Premiere Pro CS5 és az After Effects CS5 alkalmazást. Ezek az eszközök egyenként vagy az öt Creative Suite kiadás valamelyikében is elérhetők. A teljes Creative Suite 5 termékcsaládba tartozik a Creative Suite 5 Master Collection, a Creative Suite 5 Design Premium, a Creative Suite 5 Web Premium, a Creative Suite 5 Production Premium, a Creative Suite 5 Design Standard, valamint 15 különálló termék, a társított technológiák és az új Adobe CS Live szolgáltatásokkal való integráció. (Az Adobe a CS Live szolgáltatások használatát korlátozott ideig ingyenesen biztosítja.)

 

 

Tervezés megkötések nélkül

 

Az Adobe Creative Suite 5 Master Collection több mint 250 új funkciót tartalmaz. Az InDesign CS5 a digitális közzétételre való áttérést segíti az új interaktív dokumentumok és az elektronikus olvasóeszközök továbbfejlesztett támogatásának köszönhetően. A képek létrehozása és szerkesztése a Photoshop CS5 Refine Edge technológiájának köszönhetően hatékonyabb, valamint a továbbfejlesztett élérzékelésnek és maszkolásnak köszönhetően rövidebb idő alatt érhető el kitűnő eredmény. A Photoshop CS5 használatával eltávolíthatók a nemkívánatos képelemek, a „kieső” képpontok azonnal kicserélhetők a tartalomfüggő kitöltés segítségével. Az új ecsetvonás-beállítások használatával az Adobe Illustrator CS5 felhasználói különböző ecsetvonás-vastagságok közül választhatnak, és a vastagságot a vonás bármely pontjában pontosan beállíthatják.

 

 

 

cs5-2.jpg
 

 

 

 

Gyorsabb, pontosabb munka

 

Az Adobe Creative Suite 5 Master Collection új fejlesztései kiválóan együttműködnek, és ezzel jelentősen növelik a teljesítményt. Az Adobe Photoshop, az Adobe Premiere Pro és az After Effects most már natív 64 bites alkalmazások Mac és Windows rendszereken is, ezek használatával a felhasználók lendületesebben dolgozhatnak nagyfelbontású projekteken.

 

A régóta várt, az NVIDIA GPU által gyorsított Adobe Mercury Playback Engine lehetővé teszi, hogy az Adobe Premiere Pro CS5 felhasználói a projekteket gyorsabban nyithassák meg, az effektusokban gazdag HD képsorokat valós időben finomíthassák, valamint hogy az összetett projekteket előzetes renderelés nélkül játszhassák le.

 

 

 

cs5-3.jpg
 

 

 

A forradalmi Roto Brush eszköz segítségével az After Effects programban a felhasználók időt takaríthatnak meg, mert a mozgó előtéri elemeket a rendes idő töredéke alatt választhatják külön.

 

A Dreamweaver CS5 támogatja a Drupal, a Joomla! és a WordPress népszerű tartalomkezelő rendszereket, lehetővé téve a tervezők számára, hogy a termékben pontosan megtekinthessék a dinamikus webes tartalmakat.

 

 

Gyorsabban, egyszerűbben

 

Az Adobe Creative Suite 5 felhasználói követlenül hozzáférhetnek az Adobe új CS Live szolgáltatásaihoz. Ez az öt internetes szolgáltatás felgyorsítjáa a kreatív munkafolyamat kulcselemeit, és lehetővé teszi a tervezők számára, hogy csak a munkavégzésre összpontosítsanak.

 

A CS Live online szolgáltatásai korlátozott ideig ingyenesen használhatók, és jelenleg az alábbi eszközöket foglalják magukba:

  •   az Adobe CS Review lehetővé teszi a tervek gyorsabb internetes ellenőrzését közvetlenül a Creative Suite 5 alkalmazásokból;
  •   az Adobe BrowserLab eszköz nélkülözhetetlen a webhelyek tartalmának különböző böngészőkön és operációs rendszereken történő teszteléséhez;
  •   az Omniture-től származó NetAverages webhasználati adatokat biztosít, amelyek segítségével a webre és a mobil eszközökre irányuló fejlesztés során lecsökkenthető a becslések száma a kreatív tervezési folyamat kezdeti szakaszában;
  •   az Adobe Story egy olyan, csapatmunkában használható forgatókönyvíró eszköz, amely javítja a gyártási és a gyártás utáni munkafolyamatokat a CS5 Production Premium csomagban;
  •   a világ minden táján található munkatársakkal és ügyfelekkel folytatott egyeztetéseket és információcserét megkönnyítik az Acrobat.com szolgáltatásai, például az Adobe ConnectNow internetes konferenciához való hozzáférés.

 

 

Előretörés mobil platformokon

 

A Flash Professional CS5 használatával a tervezők és a fejlesztők számtalan mobil platformon és eszközön, például okostelefonokon, táblaszámítógépeken, netbookokon, smartbookokon és egyéb fogyasztói elektronikai eszközökön hozhatnak létre, tesztelhetnek és terjeszthetnek webes tartalmakat.

 

A felhasználók várakozással tekinthetnek a Flash Player 10.1 használatával a böngészőkben, vagy az AIR 2 segítségével különálló alkalmazásként terjesztett tartalmakra. A felhasználók mostantól AIR alkalmazásokat hozhatnak létre a Flash Professional CS5 új, Packager for iPhone csomagkezelő eszközével, amely iPhone és iPad esetén használható (az Apple követelményeitől és jóváhagyásától függően – ez jelenleg problémás az Apple új licencelési modellje miatt), továbbá az Android, a BlackBerry és a Palm webOS eszközök jövőbeni támogatása is tervezett.

 

 

 

cs5-4.jpg
 

 

 

*

 

Az Adobe Creative Suite 5 termékek megjelenése 30 napon belül várható, és az Adobe hivatalos viszonteladóinál lesz elérhető. Az új programcsomagot már tesztelik munkatársaink, első tapasztalataikról hamarosan beszámolnak itt, a PC World Online-on, illetve nyomtatott magazinunkban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.