Hirdetés

Az Adobe sem tudott a QuickTime for Windows haláláról



|

Egyes videofájlok nem kódolhatóak és dekódolhatóak a QuickTime nélkül.

Hirdetés

A Trend Micro biztonsági cég jóvoltából a múlt héten kiderült, hogy az Apple befejezte a Windows rendszeren futó QuickTime médialejátszójának támogatását. A jelenleg elérhető, legutolsó verzióban (7.7.9) minimum két kritikus sebezhetőség is található, így érdemes minél előbb eltávolítani a Windowsos számítógépekről az alkalmazást.

Hirdetés


Az ügy szokatlan, hiszen az Apple kötelessége lett volna bejelenteni a szoftver kukázását. Szintén furcsa, hogy az Apple Updater frissítőalkalmazás továbbra is javasolja QuickTime telepítését a Windowsos számítógépekre. Végül megemlítendő, hogy a 30 dollárért cserébe megvásárolható QuickTime 7 Pro for Windows letöltési oldalán a hírünk írásakor semmi sem utalt arra, miszerint egy nem támogatott, közismerten sebezhető termékről van szó, ezeket az információkat korrekt lenne kiírni.


Végül a kegyelemdöfés: az Apple nem csak az átlagos felhasználóknak nem szólt a QuickTime for Windows támogatásának megszüntetéséről, de az Adobe-t is elfelejtette informálni. A Creative Cloud termékcsaládban található szoftverek nem képesek kódolni és dekódolni egyes videoformátumokat a QuickTime nélkül, ilyen például az elterjedt Apple ProRes. Ugyan az Adobe dolgozik a QuickTime-tól való függőségének megszüntetésén, ám egyelőre nem tudni, hogy mikorra szűnhet meg a probléma.


(Forrás: ExtremeTech)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.