Hirdetés

Az Amazon is zenét streamelne



|

Az iTunes Radio babérjaira törne az Amazon, és szintén zenét streamelne.

Hirdetés

A The Wall Street Journal beszámolója szerint az Amazon már most megbeszéléseket folytat a nagyobb lemezkiadókkal annak kapcsán, hogy saját zenestreamelő szolgáltatást indítana. Ezzel az Apple iTunes Radio és a többi hasonló megoldás babérjaira törne a vállalatóriás. 

Hirdetés

Állítólag a szolgáltatást azok érhetnék el, akik előfizetnek az Amazon Prime-ra. A zenestreaming hasonlóan működne, mint az Apple esetében, tehát az ízlésünknek megfelelően játszaná a zenét az Amazon. Úgy tudni, korlátoznák, hogy egy felhasználó hányszor hallgatja meg ugyanazt a dalt vagy albumot: egy bizonyos ismétlésszám után pedig a vásárlást ajánlanák fel. 

Az Amazon állítólag 30 millió dollárt ajánlott a Universalnek, a Sonynak és a Warner Musicnak, de nem tudni, hogy a kiadóknak ez elég-e. Eredetileg már egy éve is felmerültek a pletykák egy amazonos streaming szolgáltatásról, de részleteket a mai napig nem hallhattunk. Az Amazon nagy előnye az lehet a többiekkel szemben, ami az Apple-nek is: az online zeneáruházuk miatt már van egy vásárlói táboruk. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.