Hirdetés

Az amerikaiak szexuális úton terjedő betegségnek hiszik a HTML-t



|

A HTML jelentése mellett az MP3, a Blu-ray és a gigabájt szavak is gondot okoznak sok amerikainak.

Hirdetés

Valószínűleg bármelyik országban hasonló eredményeket lehetett volna összehozni egy véletlen felméréssel, ennek ellenére kissé meglepő volt a 10 Yetis Public Relations által leközölt és a Vouchercloud.net kuponoldal által elvégzett felmérés; amely rámutatott, hogy sok amerikai gondban van a technikai jellegű kifejezésekkel. Sokan például azt hiszik a HTML nyelvről, hogy az egy szexuális úton terjedő betegség - a megkérdezettek 11 százaléka mondta ezt. 

Hirdetés

A kuponos oldal szerint az ügyfeleiket nagyon érdeklik a különböző tech kütyük, ők pedig kíváncsiak voltak, az emberek általánosságban mennyire vannak tisztában a rövidítések, szakszavak jelentésével. A felmérésben résztvevő közel 2400 fő amerikai és 18 évnél idősebb volt. 

A válaszadók 77 százaléka nem tudott mit kezdeni a SEO kifejezéssel, ami a keresőoptimalizálást fedi le. 27 százalék gondolta azt a gigabájt mértékegységről, hogy egy dél-amerikai rovarról van szó, míg 42 százalék az alaplap (motherboard) szóról egy tengeri cirkáló fedélzetére gondolt. Az MP3-at vizsgáló kérdésnél 23 százalék egy Star Warsban szereplő robotnak hitte az audioformátumot, míg 18 százalék szerint a Blu-ray egy tengeri állat, 15 százalék szerint pedig a szoftver egy kényelmes ruhatípus. Az USB-t 12 százalék egy olyan mozaikszónak tulajdonította, ami az európai országot jelenti. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.