Hirdetés

Az Apple rontja a Windows biztonságát



|

Az Egyesült Államokban nem a Java vagy a Flash a legkevésbé patchelt szoftver.

Hirdetés

A Secunia PSI alkalmazással összegyűjtött adatok alapján az Egyesült Államokban az Apple szoftvereihez készült biztonsági frissítéseket telepítik a legritkábban a Windowsos számítógépekre, így a QuickTime 7 és az iTunes 12 jelentik a legnagyobb biztonsági kockázatot. A Secunia negyedéves veszélyességi listáin szereplő tételek úgy kerülnek rangsorolásra, hogy összeszorozzák a számítógépekre telepített programok piaci részesedésének arányát a szoftverek patcheletlen verzióinak arányával.

Hirdetés


A legnagyobb veszélyt jelentő alkalmazások TOP10-es listájának egyetlen meglepő elemét a hatodik helyre rangsorolt VLC Media Player jelenti, bár ez megmagyarázható azzal, hogy a felhasználók többségének eszébe sem jut biztonsági megfontolásból frissítenie egy médialejátszót. A lista többi alkalmazása nem okozott meglepetést: Adobe Reader (rögtön kétszer, a 10-es és 11-es főverziók külön tételként vannak számon tartva), Adobe Flash, Oracle Java, Mozilla Firefox 38, és Microsoft .NET Framework szintén két alkalommal.


Általánosságban véve a vizsgált számítógépeken lévő sebezhetőségek 18 százaléka az operációs rendszerben volt, 36 százalék Microsoft által készített programokban bújt meg, a maradék 46 százalék pedig harmadik féltől származó alkalmazásokban lapult. Az amerikai felhasználók 10,7 százaléka nem telepíti a Windowshoz kiadott frissítéseket.


(Forrás: Geek.com | Nyitókép: Joi Ito)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.