Hirdetés

Az ESET szerint biztonságos lesz a Windows 8



|

A malware-keresés mellett a Windows Defender is fejlődött.

Hirdetés

Az ESET egyik kutatója, Aryeh Goretsky arról beszélt, hogy a Microsoft sokkal jobb megközelítést alkalmaz a kártevőkkel szembeni védelemmel kapcsolatban, mint az operációs rendszer korábbi változatainál. Ennek egyik oka az ELAM rendszer (Early Launch Anti-Malware) beépítése.

 

Az ELAM lényege, hogy az első szoftveres driver, ami betöltődik a Windows 8-ba, az a felhasználó anti-malware programja. Ez nagy lépés a biztonság felé, ugyanis a korábbi Windows-okban a meghajtóprogramok véletlenszerűen töltődtek be, ami kedvezett a kártevőknek.

 

Az ELAM hatékonysága bár nem bizonyított még a gyakorlatban, várhatóan hatásos lesz a boot során támadó férgekkel szemben. A hátránya ugyanakkor, hogy egyelőre csak keresni képes, mellé muszáj egy másik termék, mint például a Windows Defender. Ez szintén fejlődött, ráadásul már el is lehet távolítani, ami jó hír a gyártóknak és a nagyobb biztonsági cégeknek.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.