Hirdetés

Az FBI-tól igényelne információkat a Mozilla



|

A Firefox sebezhetősége buktathatta le a Tor-hálózat pedofiljait.

Hirdetés

A felhasználók identitásának elmaszkolására kitalált Tor-hálózaton rengeteg lenyomozhatatlan illegális tevékenység történik, azonban az FBI még 2014-ben jelentős sikereket elérve rengeteg gyermekpornográfiát megosztó oldalt állított le. Az üzemeltetőkön túlmenően a látogatók kilétére is kíváncsiak voltak az FBI illetékesei, így az egyik lefoglalt oldalt hetekig működtették, ezen idő alatt valamiféle technikával kiderítették a látogatók legalább egy részének valódi IP-címét. Állítólag több ezer IP-cím jutott a nyomozóhatóság birtokába.

Hirdetés


Jelenleg semmit sem lehet tudni arról, hogy mi tette lehetővé az FBI számára az IP-címek begyűjtését, ám a Mozilla szerint jó eséllyel a Tor Bundle által alapértelmezett böngészőként használt Firefoxban lehet egy sebezhetőség. A "bepoloskázott" portál üzemeltetője ellen folyó perben a védők most elérték, hogy az FBI-nak ki kell adnia a látogatók IP-jének kiderítéséhez használt megoldás technikai részleteit. Ennek hallatán a Mozilla is a bírósághoz fordult, hogy még a védelemnek való kiadása előtt megvizsgálhassák a dokumentációt, lévén a sérülékenység több millió Firefoxot használót érinthet. Ha be kell foltozni egy sérülékenységet, akkor ezt azelőtt szeretnék megtenni, hogy nyilvánosságra kerülhetne a hiba kihasználásának módja.


A Mozilla állítása szerint már megkereste az FBI-t az ügy kapcsán, azonban a hatóság nem volt hajlandó semmiféle információt sem szolgáltatni az akciójának részletei felől. Még azt sem cáfolta vagy erősítette meg az ügynökség, hogy egyáltalán a Firefox volt-e a hunyó. Ez tipikusnak mondható a hatóság részéről, köztudottan foggal-körömmel próbálja védeni a rendelkezésére álló sebezhetőségeket.


(Forrás: PC World, Mozilla | Nyitókép: Doug Belshaw)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.