Hirdetés

Az Intel mesterséges intelligencia segítségével szabályozná a játék közbeni gyűlöletbeszédet



|

Meglehetősen bizarr megoldással ajánl mesterséges intelligencia alapú alternatívát az Intel a voice chatben elhangzott gyűlöletbeszéd ellen.

Hirdetés

Bár az Intel már hetekkel ezelőtt beszélt róla az idei GDC-n, az amerikai szaksajtó és internet csak most kapta fel a cég nem kicsit abszurd vállalkozását, a Bleepet, egy mesterséges intelligencia alapú eszközt, ami követi és beállításaink alapján cenzúrázná is a játék voice chatjében elhangzott gyűlöletbeszédet. És ez pont annyira működne bizarrul, mint amennyire első blikkre annak is tűnik.

A cikk aljára beszúrt, a GDC-s előadásból származó képek magukért beszélnek: külön csúszkája lenne az "agresszión" és a "káromkodáson" túl például az "LMTBQ+ közösséget sértő" beszédnek, a "rasszizmusnak és xenofóbiának" vagy a "nőgyűlöletnek", hogy egyenként négy fokozat alapján állíthassuk be, mennyi gyűlöletbeszédet akarunk cenzúráztatni - "semennyit, valamennyit, a legtöbbet vagy mindet" -, ahogy továbbá az "N-betűs szót" és annak minden variációját úgyszintén külön kapcsolóval szabályozhatnánk.

Nos, röviden tehát a Bleeppel mi magunk dönthetnénk el, hogy a különböző sértési formákból mit és mennyit szeretnénk hallani - vagyis hát pont, hogy nem hallani.

Hirdetés

"Tudjuk, hogy a Bleephez hasonló megoldások nem szüntetik meg a problémát, de bízunk abban, hogy most a helyes irányba tettünk egy lépést azzal, hogy olyan eszközt adunk a játékosok kezébe, amivel képesek szabályozni saját játékélményüket" - fogalmazott még a GDC-n Roger Chandler az Inteltől.

A tervek szerint valamikor az év során jelenhet meg a Bleep.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.