Hirdetés

Az iOS 9.1 kiüti a Touch ID-t



|

Itt az iOS 9.2 bétája, de a jelek szerint túl gyorsan dolgozik az Apple.

Hirdetés

Aki igényt tart az Apple nyilvános bétáira, az már szabadon töltheti az almás eszközére az iOS 9.2-t. A frissítés build száma 13C5060d, és amint telepítve lett, visszatérni már nem lehet korábbi verzióra. 

Hirdetés

Ehhez kapcsolódóan az is kiderült, hogy akik már iOS 9.1-re frissítettek, egyre többen panaszkodnak amiatt, hogy a Touch ID megszűnt működni. 

Egyes esetekben a Home gombba épített ujjlenyomat-olvasó szenzor képtelen olvasni a tulajdonos ujját. Vannak, akiknél a szenzor még azt sem érzékeli, hogy épp megnyomta egy ujj. 

A legrosszabb az egészben az, hogy sem egy reset, sem egy gyári visszaállítás nem oldja meg a gondokat. 

Mivel az Apple már nem írja alá az iOS 9.0.2-t, ezért visszatenni sem lehet a régebbi rendszerverziót. Csak remélni lehet, hogy az iOS 9.2 megoldja a gondot. 

A hibával kapcsolatban egyre többen vizsgálják, hogy az Apple mennyi időt tölt a bétákkal. Az adatok szerint talán túl gyorsan és kevés teszteléssel kezdtek el dolgozni, ugyanis az iOS 9.1 5 bétája 33 napig futott, ami a fele a szokásosnak. Az iOS 9.2 a második bétájáig még ehhez képest is kétszer olyan gyorsan jutott el. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.