Hirdetés

Az iskolakezdésre épít a Microsoft



|

Az Office csomag iskolai változata olcsóbb a szeptemberi becsöngetéskor.

Hirdetés

Mivel a Microsoft szerint az irodai célú munkahelyi számítógépek 90 százalékán és az otthoni gépek 70 százalékán használják a cég valamelyik Office valamelyik verzióját, ám ezeknek csupán töredéke legális, a vállalat egyértelműen megpróbálja akciókkal és promóciókkal felturbózni a jogtiszta termékek arányát. A tört verziókat használók első számú kifogása az Office változatokkal szemben egyértelműen a magas ár volt, ám Civin Péter, a Microsoft infomunkás üzletágának vezetője szerint a termékek árával a legtöbben eleve nincsenek tisztában, jóval magasabbnak gondolják a vételárat a valósnál.

 

0910msoffice.jpg
 


Más országokban ezért már sikeresen azok az árcsökkentésre irányuló akciók, amelyek nem csak azért működnek, mert az eredeti ár töredékéért kínálják a szoftvereket, hanem azért is, mert a vásárlók szerint elgondolt, jóval magasabb árnál még olcsóbbnak tűnik az akciós termékek alá kiírt összeg.


Lengyelországban nem kevesebb, mint hússzoros eladásokat produkált az Office család, így nem csoda, hogy itthon is kipróbálja ugyanezt a szoftveróriás. Az Office Otthoni és Iskolai verziója, mely négy szoftvert tartalmaz (Word, Excel, PowerPoint és OneNote) gyakorlatilag 50 százalékkal kerül kevesebbe az eredeti árnál, de az előzetes becslések szerint a vásárlók nagy része a fent említett, képzelt vételárban gondolkodik, ők ezt 75 százalékos csökkentésként fogják érzékelni. Civin Péter szerint nem a diákok nyári keresetére számítanak, mint inkább arra, hogy szüleik ismerik fel, hogy ezért az árért olyan szoftvert szerezhetnek be, amelyet gyermekeik az iskola után is használni fognak.


Alapvetően reklámszagú a hír, azonban az tény, hogy még mindig sokan használnak illegális Office másolatokat otthoni vagy vállalati gépükön. Nekik ugyebár két alternatívát lehet felkínálni, az ingyenes szoftverek használatát (melyet sokan elutasítanak azzal, hogy szerintük ezek nem kínálják mindazon szolgáltatásokat, mint fizetős társaik), vagy meg lehet próbálni azt is, hogy a pénzért beszerezhető alkalmazásokat a gyártók kedvezőbb áron, akciókkal vigyék le arra a szintre, ahol már hajlandóak és képesek azokat megfizetni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.