Hirdetés

Az NVIDIA fagyasztja a Vistát



|

A nemrégiben nyilvánosságra került adatokból kiderül, hogy a dokumentált fagyások 30 százalékát az NVIDIA meghajtók okozzák.

Hirdetés

Legtöbben nem engedjük, hogy gépünk jelentést küldjön a Microsoftnak, ha egy alkalmazásunk elszáll. Pedig a számunkra semmitmondó memóriacímek értékes információkat hordoznak a fejlesztők számára, kiderülhet például, hogy melyik alkalmazás vagy meghajtóprogram váltotta ki a helyrehozhatatlan hibát.


A nemrégiben indult „Vista-Capable" per kapcsán 158 oldalnyi Microsoft e-mail közzé tételét rendelte el a bíró. Ezekben található egy statisztika, mely a 2007-es év egy meg nem nevezett szakaszában készült és a lefagyások okait dolgozza fel, a felhasználóktól - jóváhagyás után - automatikusan beérkezett jelentésekre épül. Alább látható az Arstechnica.com (katt ide) oldalán közzétett diagram.

 

 

vistacrashes.png

 

 

 

Mint látható, tavaly az NVIDIA meghajtóprogramjai okozták legnagyobb számban a lefagyásokat. Utána (az összevont "All others" kategóriát nem számítva) a Microsoft saját meghajtóprogramjai következtek, amit minimális elmaradással követ az ismeretlen (Unknown) kategória.


Természetesen semmi szokatlan nincs abban, hogy egy új operációs rendszerre írt friss (és bétás) driverek kiforratlanok, a számok mégis ijesztőek. Főleg a Microsoft számára kellemetlen egy, a Vista imázsát rontó szoftver, hiszen az emberek azt jegyzik meg, hogy a Vista fagyott le, hogy miért, arról mit sem tudhatnak. Ha rendelkezésre állnának havi bontásban az adatok, vélhetően folyamatos javulást láthatnánk, de azért ne lepődjünk meg, ha G80 alapokra épülő NVIDIA kártyánk olykor magával rántja az új operációs rendszert.

 


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.