Hirdetés

Az OpenType rendszert támogatják...



|

Antitröszt-vizsgálat indult a Microsoft és az Adobe ellen.

Hirdetés

Az Adobe és a Microsoft által közösen kifejlesztett OpenType egy olyan platformfüggetlen fájlformátum, amely számos nyelvet támogat, és fejlett tipográfiai kezelhetőséget biztosít. Az Adobe a teljes Adobe Type Library-t már át is alakította erre a formátumra, és jelenleg több ezer OpenType betűkészletet kínál. Az OpenType betűkészletek alkalmazását támogatják a mostani Microsoft Windows és Apple MacOS operációs rendszerek, így a felhasználók több tucat digitális betűkészletgyártó műhely több ezer kollekciójából válogathatnak.



"A kreatív szakemberek világszerte örömmel fogadták az OpenType betűkészleteket, mert felismerték a többnyelvű támogatás és a jobb kezelhetőség adta lehetőségeket az interneten, a nyomdákban vagy az egyéb kijelzőeszközökön való publikálás esetén" - mondta Digby Horner, az Adobe műszaki technológiáért felelős első alelnöke. "A tömöríthető és - felbontástól függetlenül is szépen - MPEG-4 alkalmazásokba ágyazható szöveggel kibővülnek azok a kreatív lehetőségek, amelyekhez bárki hozzáférhet, aki multimédiás technológiával dolgozik."


A lengyelországi Poznanban július végén megtartott legutóbbi ülésén az MPEG jóváhagyta az OpenType hivatalos szabványosítását. Az OpenType specifikáció első szövegváltozatát az MPEG az Adobe és a Microsoft segítségével szeptemberben terjeszti jóváhagyási eljárásra az ISO elé. Ezt követően ezt a specifikációt fogja az MPEG az "Open Font Format" ISO szabvány kiindulópontjaként felhasználni.



Nyílt betűkészletformátum-megoldások megvalósításához más vállalatok az OpenType specifikációt ingyenesen vehetik alapul és használhatják fel. Az érdekeltek az Open Font Format specifikáció csiszolására és pontosítására vonatkozó javaslataikat a továbbiakban az ISO szokásos rendje szerint terjeszthetik elő.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.