Hirdetés

Az Opera is lemond a mobilos Windowsról



|

A platformról távozók sorát az Opera folytatja.

Hirdetés

A mobilos Windows sorsa az utóbbi hónapokban több, mint megkérdőjeleződött. Az eladások száma globálisan inkább csökken, a fejlesztők távoznak a platformról, illetve rövid távon a Microsoft bevallottan inkább másra koncentrál. 

Hirdetés

A távozók sora rendszeresen bővül, ezúttal az Operával. A kis fejlesztőcsapat, amely az Opera Minin dolgozott a mobilos Windowsra, innentől kezdve az Androidra és az iOS-re fejleszt. 

Érdekesség, hogy anno a windowsos okostelefonok segítettek a böngészőt népszerűvé tenni, az HTC Touch Pro és az HTC Touch Diamond például előretelepítve tartalmazta az appot. 

Az Opera döntése miatt mostantól az Opera Minit használók nem számíthatnak semmilyen frissítésre vagy új funkcióra a mobilos Windowson. 

A fejlesztők a biztonságra azért figyelnek majd, illetve komoly hibajelentések esetén hajlandóak megoldással előállni. Hozzátették, hogy egy univerzális Windows 10-es app fejlesztésére azonban nincs elegendő erőforrásuk, illetve az iOS-es verziót sem tudják emiatt átportolni a Windows 10 Mobile-ra. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.