Hirdetés

Az Oracle még mindig egy vagyont akar a Google-től



|

Továbbra is 9,3 milliárd dollárt követel az Oracle azért, amiért a Javát az Androidban használta a Google.

Hirdetés

Úgy tűnik, hogy nem ér véget az a 7 éve tartó jogi csatározás, amelyben az Oracle azért pereli a Google-t, mert az szerinte nem megengedett módon használta fel a Javát az Android operációs rendszerben. 

Hirdetés

Az ügy már rengeteg bíróságot látott, az Oracle-t pedig folyamatosan elutasították. Azonban a legutóbbi döntésnél is közölte az Oracle, fellebbez. Ez meg is történt a legutóbbi pénteken. 

A 155 oldalas fellebbezés továbbra is állítja, hogy a Google-nek nem lett volna szabad felhasználnia a szoftvert, és azt is, hogy több milliárd dolláros kárt szenvedett az Oracle üzlete. 

Ennek ellenére a Java fejlesztői közösségének a nagyja úgy véli, hogy a Google elenyésző szerepet játszott a platform hanyatlásában, valójában az Oracle tehet a lassú és fájdalmas haláláról. A nyelvet eredetileg a Sun Microsystems fejlesztette, amit 2010-ben vett meg az Oracle. 

Az Oracle és a Google vitája az egyik legnagyobb a Szilícium-völgyben - az Oracle még európai trösztellenes vizsgálatokért is lobbizott. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.