Hirdetés

Az üzleti gépekről is eltűnik a Windows 7



|

A hardvergyártók már csak egy évig telepíthetik elő a rendszert a PC-kre.

Hirdetés

Tudtátok, hogy a fogyasztói piacra szánt számítógépekre már nem telepíthetnek Windows 7-et vagy Windows 8.1-et a számítógépgyártók? Előbbi valószínűleg keveseket ért meglepetésként, hiszen tavaly október végén a legtöbb informatikai hírekkel foglalkozó portál beszámolt a tényről. A Windows 8.1 most szeptember elsején tűnt el a frissen gyártott fogyasztói PC-k piacáról, azaz nem üzleti felhasználásra szánt számítógépeket már két hónapja kizárólag Windows 10-zel előtelepítve lehet kivinni a gyárkapukon.

Hirdetés


Az üzleti szektorral megengedőbb a Microsoft, azonban a cég most nagy csendben bejelentette, hogy a Windows 7 Professional 2016. október 31-én nyugdíjba megy. Ezzel gyakorlatilag megszűnik a Windows 7 forgalmazása, legfeljebb a nagyvállalatok szerezhetnek majd maguknak licencet, de ők is csak a Microsofton keresztül.


Ezzel körülbelül párhuzamosan a Windows 8 és Windows 8.1 üzleti gépekre való előtelepíthetősége sem lesz opció többé: előbbi esetében 2016. június 30., míg utóbbi esetében 2016. október 31. az előtelepíthetőség végső dátuma.


(Forrás: WinBeta)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.