Hirdetés

Bajban a Vista spyware-keresője



|

A Webroot kutatói szerint a Windows Defender a kémprogramok alig 16%-át szűri ki, a Vista gyakorlatilag védtelen.

Hirdetés

A Webroot saját tesztlaboratóriuma kipróbálta a Windows Defender nevű biztonsági alkalmazás Windows Vistával együtt forgalmazott változatát. A teszteredmények szerint a kémprogramvédelmi modul a támadók 84%-át nem volt képes kiszűrni és eltávolítani, pedig ezek közül 15 a leginkább elterjedt, ennélfogva a legismertebb kémprogram volt. A fertőzések megakadályozása terén a Windows Defender messze lemaradt a biztonsági cégek által fejlesztett kémprogramvédelmi alkalmazások, többek között a Spy Sweeper mögött.

 

A Windows Vistában észrevétlenül tudtak feltelepülni és tevékenykedni a különböző reklámprogramok, rendszerfigyelők, trójaiak, billentyűzetfigyelők és az úgynevezett potenciálisan nemkívánatos programok (PUP-k). Az egyik kémprogram a Windows XP környezetből mindennemű módosulás nélkül képes volt adminisztrátori jogosultságokkal feltelepülni a Vistára, működni ott és rögzíteni a billentyűleütéseket, miközben a Windows Defender mindebből semmit nem észlelt.

 

A lassú adatbázis-frissítés sebezhetővé teszi a rendszert
A Microsoft pillanatnyilag hetente-tíznaponként ad ki adatbázis frissítést a Windows Defenderhez. Ezzel szemben például a Webroot kutatói naponta akár többször is adnak ki adatbázis-frissítést, mivel havonta átlag 3000 új kémprogram-variánst fedeznek fel és írnak le.

 

Üdvözöljük a Windows Vista jelentős technikai fejlesztéseit és izgalmas új szolgáltatásait. A különféle beépített alkalmazások, a hálózati munka feltételeinek a javítása, a továbbfejlesztett grafikus felhasználói felület mély benyomást keltő termékké állnak össze” - nyilatkozta Gerhard Eschelbeck, a Webroot Software fejlesztési igazgatója. „Azonban biztosak akarunk lenni abban, hogy a felhasználók tisztában vannak a Vista operációs rendszer korlátaival. Figyelmeztetni kívánjuk őket, hogy a Microsoft alapbeállítású antivírus és kémprogramvédelmi alkalmazásai nem nyújtanak teljes körű védelmet. Mivel a számítógépes bűnözők egyre újabb és rafináltabb kártevő programokkal állnak elő, a felhasználók számára létfontosságú, hogy olyan kipróbált biztonsági szoftvereket telepítsenek a számítógépükre, amelyek valós idejű védelmet biztosítanak.”

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.