Hirdetés

Bárki írhat felhő alkalmazást a LightSwitch-csel



|

Akár abszolút kezdők is fejleszthetnek szoftvert a Visual Studio LightSwitch révén, a programok a Microsoft Azure felhőrendszerén is futhatnak.

Hirdetés

Már tavaly bejelentette abszolút kezdőknek illetve nem programozóknak szánt fejlesztőrendszerét a Microsoft. A Visual Studio könnyített változataként is felfogható LightSwitch amatőrök számára is egyszerűen lehetővé teszi .NET-es programok létrehozását.

 

 

 

 

A program tipikus alkalmazások sablonjaival - pl. költségelszámolás vagy hibabejelentő - dolgozik, ezeket varázslók futtatásával szabhatják némiképp testre az alkalmi fejlesztők. A végeredmény egy valódi .NET alkalmazás, mely akár kiegészítő kódokkal is ellátható. Leegyszerűsítették az adatbeviteli oldalak készítését, oly módon, hogy az a hagyományos fejlesztők munkáját is megkönnyítheti és felgyorsíthatja. A csomag előnye még, hogy nem csak a helyi számítógépre, hanem a Microsoft Azure felhőrendszerére is készíthetünk alkalmazást.

 

 

A Microsoft marketingesei még úgy jellemezték a béta változatot, hogy „olyan egyszerűen kezelhető, hogy még az üzleti menedzserek is használni tudják." A végleges változat 90 napos próbaváltozata letölthető a Microsofttól, a végleges licenc 299 dollárba kerül.

 

ha valaki sokallná, de megvan benne a hajlandóság némi tanulásra, akkor ingyenesen letöltheti és használhatja a Visual Studio 2010 Express kiadását és alkalmazásokat készíthet C++, C Sharp, Visual Basic programozási nyelveken. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.