Hirdetés

Bármelyik pillanatban feltörhetik a Mac géped



|

A fejlesztő nem adta az Apple tudtára azt a biztonsági rést, amelyet közzétett.

Hirdetés

A programozók és a kutatók általában a tudtára adják az érintett cégeknek, ha a szoftvereikben valami biztonsági rést találnak - még azelőtt, hogy azt nyilvánosságra hoznák. 

Hirdetés

Ennek a lényege az, hogy a cégek foltozhassák a lyukakat, nehogy a támadók kihasználják a lehetőségeket. Luca Todesco azonban másképp döntött. 

Miután az OS X-ben felfedezett egy "tpwn" sérülékenységet, ami rootszintű hozzáférést biztosít még a 10.10.5-ös frissítést futtató Macekhez is; közzétette a részleteket úgy, hogy az Apple-nek semmit sem szólt. 

Innentől kezdve az Apple mérnökei versenyeznek a hackerekkel, hogy ki reagál gyorsabban a felfedezésre. 

Az Apple természetesen felvette a kapcsolatot Todescóval, az OS X El Capitan pedig már a hiba nélkül kell, hogy a piacra kerüljön. Addig is figyelni kell arra, hogy ki honnan tölt le valamit - csak olyan oldalról érdemes, amiben teljesen meg lehet bízni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.