Hirdetés

Bármire képes az új kártevő az OS X-ben



|

A Bitdefender fedezte fel a malware-t, ami teljes irányítást tud szerezni az Apple rendszerében.

Hirdetés

Nagyon veszélyes kártevő leselkedik az Apple OS X rendszerének a felhasználóira. Az új malware a teljes irányítást képes átvenni. 

Hirdetés

A Backdoor.MAC.Eleanor a biztonsági szakértők szerint hátsó kaput nyit az OS X-ben, miután egy scriptet ágyaz a hamis fájlkonvertáló alkalmazásba, amit egyébként sok megbízható oldal kínál, ami maces appokat árul. 

A malware-t nehéz észrevenni, viszont teljes hozzáférést ad a támadóknak. A hackerek kizárhatják a felhasználókat a gépükből vagy éppen botnetet is csinálhatnak belőle más támadásokhoz. 

A Bitdefender kutatói szerint a kártevő az EasyDoc Converter appban van benne. A Backdoor.MAC.Eleanor egyedi Tor-címet készít a fertőzött gépeken, amin keresztül a támadók kapcsolódhatnak, és teljes hozzáférést kapnak a fájlrendszerhez, valamint a webkamerán keresztül képeket és videókat készíthetnek. 

Az Apple nem hitelesítette az appot, így aki kizárólag a Mac App Store-ból tölt le appokat megbízható fejlesztőktől, az biztonságban van. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.