Hirdetés

BB FlashBack Express - A szeptemberi teljes verzió



|

A PC World szeptemberi számának DVD-mellékletén találaható teljes verzióval a képernyőnkön történő eseményeket tudjuk rögzíteni, azokat bármikor visszajátszani és más felhasználók számára is elérhetővé tenni.

Hirdetés

A program két külön alkalmazásból áll, a Recorder-ből és a Player-ből. Az elsővel nevéhez méltóan rögzíteni tudjuk a képernyő tartalmát, míg a második a Recorderrel felvett anyag megnézésére és más formátumba való átalakítására használható. A Recorder alapesetben a Tálca értesítési területén „lakik”, ikonjára jobb gombbal kattintva érhető el a menüje, amelyből a „Record...” és a „Quick record” a legfontosabb, értelemszerűen ezek használatával tudunk rögzíteni. A második opció kiválasztásával azonnal, minden további kérdés nélkül elkezdődik a rögzítés (az opciók alatt beállított paraméterek használatával), míg az elsővel előbb meg kell adnunk a felvétel fontosabb jellemzőit.



Ezek közül a legfontosabb, hogy mely mappába, milyen néven mentsük a felvételt (érdemes megjegyezni, hogy az alkalmazás saját, .FBR kiterjesztésű fájlformátumot használ), hogy a teljes képernyőt, vagy annak egy részét szeretnénk rögzíteni, hogy szeretnénk-e hangot is felvenni, valamint egyéb haladó beállításokra is lehetőségünk van. Amint elindítottuk a felvételt, a program mindent rögzít, ami a képernyőn (vagy az előre megadott területen, illetve ablakban) történik, egészen addig, amíg le nem állítjuk, ezután automatikusan elindítja a Player alkalmazást.

Mint már említettük ez a felvett film megnézésére, illetve más formátumokban (Macromedia Flash illetve AVI) történő elmentésére használható. Természetesen nem csak a Recorderből tudunk felvett anyagot áthozni, korábbi rögzítéseink is betölthetők. A lejátszó a kész filmünkben való navigálásra többféle módszert is kínál, egyrészt egy idősávon található csúszkával, másrészt képkockánként, harmadrészt pedig speciális vezérlőgombokkal találhatjuk meg egyszerűen a minket érdeklő részt. Ez utóbbiról érdemes néhány szót ejteni, hiszen igen érdekes lehetőséges találhatók meg itt, amelyeknek főleg akkor vesszük hasznát, ha nagyon hosszú felvételt készítettünk, amelyben az idősávval való keresgetés körülményes lenne. Többek között lehetőségünk van a következő egérkattintásra, gombnyomásra, vagy jelentős változásra ugrani.

Igen hasznos és egyszerűen kezelhető alkalmazás a BB FlashBack Express, természetesen csak akkor, ha szeretnénk a képernyőn történt dolgokat rögzíteni. Az program teljes, korlátozás nélküli változata a PC World szeptemberi számának DVD-mellékletén található meg, használatához internetes regisztráció szükséges.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.