Hirdetés

785 ezer weboldal tűnt el az internetről



|

Bedőlt a CloudFlare vasárnap, aminek hála 1 órára kiesett rengeteg oldal.

Hirdetés

Szokatlanul stresszes vasárnapjuk volt tegnap a CloudFlare ügyeletes munkatársainak, ugyanis többek közt a weboldalak elérési idejének gyorsítótárazással való csökkentésére, továbbá DDoS-támadások hatékony kivédésére kitalált szolgáltatás mögé bebújt weboldalak körülbelül egy órára eltűntek a világhálóról, többek közt a WikiLeaks és a 4chan sem volt elérhető.


A vállalat blogjában Matthew Prince vezérigazgató az eset kapcsán elmondta, hogy a problémát a nemzetközi routerhálózatuk rendellenes működése okozta. Vasárnap a CloudFlare munkatársai beazonosítottak egy folyamatban lévő túlterheléses támadást, az érintett ügyfelük weboldalának felszínen tartása érdekében így szétküldtek a hálózati eszközeiknek egy új tűzfalszabályt, amellyel a routerek blokkolhatták volna a támadók által indított lekérések nagyját.


Sajnos az ideiglenes szabály bevezetése nem volt nagy siker, ugyanis a routerek az életbe léptetése után elkezdték felemészteni a memóriájukat, majd egymás után lefagytak. Ugyan az eszközöknek automatikusan újra kellett volna indulniuk, ám ez a bravúr csak néhánynak sikerült, amelyek a rájuk háruló extra terhelés alatt gyorsan felmondták a szolgálatot.


A támadók szempontjából fényes volt a siker, egy helyett véletlenül olyan 785 ezer weboldal elérését sikerült szabotálniuk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.