Hirdetés

Befejeződött az Ubuntu 15.10 támogatása



|

Két hosszú távon támogatott változat közül választhatnak a felhasználók.

Hirdetés

Az Ubuntuból félévente válnak elérhetővé újabb kiadások, eredetileg az összes nem hosszan támogatott verziónak 18 hónap volt a támogatási ideje. Ez óriási terhet rótt a Canonicalra, így az Ubuntu 13.04-től kezdődően a normál kiadások esetében 9 hónapra csökkent a támogatási időszak.


Hirdetés


Ennek köszönhetően a mai napon elérte a végzete a tavaly októberben kiadott Ubuntu 15.10-et, a rendszert használók mától nem kapnak frissítéseket, át kell váltaniuk egy támogatott kiadásra. Amennyiben az Ubuntunál maradnának, akkor a két legutóbbi LTS (Long Term Support) közül választhatnak.



A jobb választásnak egyértelműen az Ubuntu 16.04.1 LTS tűnik, hiszen sokkal frissebbek a csomagok, viszont negatívum lehet, hogy nem támogatja az AMD zárt forráskódú fglrx grafikus meghajtóját. A termék 2021 áprilisáig kap biztonsági frissítéseket.


(Forrás: OMG!Ubuntu)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.