Hirdetés

Befoltozták a KeePass sérülékenységét



|

Megérte patáliát csapni a frissítőmodul sebezhetősége miatt.

Hirdetés

Bő egy héttel ezelőtt kiderült, hogy kínos hibát rejt a népszerű KeePass jelszókezelő alkalmazás frissítéskereső modulja. A szerverrel való kommunikáció során a program titkosítatlan HTTP adatkapcsolatot használt, amely közbeékelődéses támadásra adott lehetőséget: lehetővé tette a felhasználók támadó webhelyekre való átirányítását, a preparált programverziók telepítését.


Hirdetés


A sebezhetőség kitudódása után a fejlesztő kifejtette, hogy különféle nem részletezett technikai okokból nem fogja javítani a sebezhetőséget. Szerencsére a negatív sajtóvisszhang és felhasználói visszajelzések hatására inkább változtatott az álláspontján, a KeePass 2.34-ben javította a sebezhetőséget.



A fejlesztő rögtön két lépést is tett a közbeékelődéses támadások megakadályozása érdekében: egyrészt a frissítőmodul és a webszerver közt már titkosított a kommunikáció, másrészt pedig az alkalmazás digitális aláírásokkal próbál meggyőződni arról, hogy az internetről kapott verzióinformációk valóban a hivatalos kiszolgálóról származnak-e.


(Forrás: GHacks)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.