Hirdetés

Befutott az új Photoshop Lightroom



|

Lezárult az alkalmazás bétaidőszaka, a fényképészek immár birtokba vehetik a Lightroom 4-es kiadását.

Hirdetés

A Lightroom a digitális fényképészeti munkafolyamathoz kapcsolódó alapvető megoldásként segíti az amatőr és a profi fényképészeket a képeik gyors importálásában, kezelésében, javításában és bemutatásában. A fényképészek számára hihetetlen értéket képviselő, nyilvános bétaverzióként először 2012 januárjában megjelent szoftver végleges verziója már elérhető. A teljes verzió ára 134 euró, a frissítés ára pedig 76 euró áfával. A Lightroom 4 kifinomult technológiákat vezet be, amelyekkel a felhasználók jobb minőségű árnyék- és csúcsfényfeldolgozást érhetnek el, fotókönyveket készíthetnek, további helyi korrekciós vezérlőelemeket használhatnak, és kihasználhatják a továbbfejlesztett videotámogatás előnyeit.

 



A Lightroom fontos új képességeket és újításokat tartalmaz. Az új korrekciós vezérlőelemeknek köszönhetően a fényképezőgépek dinamikatartománya maximálisan kihasználható, így nagy részletességgel ábrázolhatók az árnyékok és a csúcsfények. A szoftver új és továbbfejlesztett automatikus korrekcióval biztosítja az expozíció és kontraszt értékeinek dinamikus beállítását, emellett olyan helyi korrekciós vezérlőelemekkel is rendelkezik, mint például a zajcsökkentés vagy a moire és a fehéregyensúly beállítása.

A Lightroom 4 olyan eszközöket biztosít a fényképészek számára, amelyekkel fotókönyveket hozhatnak létre szöveges vezérlőelemek és a számos egyszerűen használható sablon segítségével, emellett a szoftver közvetlen kapcsolatot kínál a fotókönyvek létrehozását lehetővé tevő szolgáltatáshoz, amely az új Book modulból érhető el. Az új Map modul már helyszínhez rendelve jeleníti meg a képeket, vezérlőelemeket biztosít a helyszínek címkézéséhez és a fordított geocímkézéshez, a helyszínek mentésével pedig egyszerűvé teszi a fényképészek számára a gyakori helyszínek hozzárendelését.

A natív videotámogatás segítségével a fényképészek lejátszhatják és megvághatják a DSLR fényképezőgépekkel, automata fényképezőgépekkel és okostelefonokkal készített videókat, illetve képkockákat emelhetnek ki azokból. A Lightroom videospecifikus előbeállításai és számos alapvető képkorrekciós vezérlőeleme videókra is alkalmazható, a módosított videók pedig H.264 formátumú fájlként exportálhatók, vagy közvetlenül feltölthetők a Facebook vagy Flickr oldalakra.

A Develop modulban pedig az előbeállítások teljes mértékben kihasználják az új feldolgozási technológiát, és a képernyőn megjelenő ellenőrző minta segítséget nyújt a fényképészeknek a képek kívánt színtérben való hangolásához, így a tartalmak mindig a lehető legszebben jelennek meg. Mindezeken felül a felhasználók már közvetlenül a Lightroom szoftverből elküldhetik e-mailben a képeket egy tetszőleges e-mail fiók használatával.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.