Hirdetés

Beköszöntött a csempés korszak - itt a Windows 8



|

Immár hazánkban is megvásárolható a Windows 8 és az azzal felszerelt eszközök kicsiny garmadája. Míg az Egyesült Államokban dübörög a kampány, nálunk csendben rajtol el az új rendszer.

Hirdetés

A Windows 7 érkezésekor a Microsoft magyarországi leánycége nagy bulit csapott, most, a Windows 8 megjelenésekor azonban nem terveztek hasonlót. Annak ellenére, hogy a Windows 8 szinte biztosan mérföldkő lesz az operációs rendszer életében. A start menü szimbolikus eltűnésével a Windows 95 óta beállt állandóság megtörik, és a helyére egy csempékkel színesített hibrid kerül majd. Most nem részleteznénk azt, hogy miért jó, vagy éppen rossz az új platform, hiszen azt korábbi kimerítő tesztjeinkben (például itt és itt) már megtettük. Inkább nézzük a tényeket!

 



A Windows 8 két változata lesz elérhető kiskereskedelmi forgalomban, a Windows 8 és Windows 8 Pro. Az üzleti felhasználók számára a Windows 8 Enterprise verzió kínál teljes körű megoldást a mobil hatékonyság növelésére, egyebek mellett a Windows To Go, a Direct Access és a BranchCache funkciókkal, valamint az olyan továbbfejlesztett biztonsági képességekkel, amilyen például a BitLocker és az AppLocker.

A Windows 8 új generációjával egy időben új taggal, az ARM processzorra épülő táblagépekre tervezett Windows RT-vel is megismerkedhetünk, amelyet a felhasználók az eszközökön előtelepítve vásárolhatják meg. A Windows 8 legfontosabb újdonságai közé tartozik az új Start képernyő, amellyel egy kattintásra hozzáférhetők a felhasználók számára fontos alkalmazások, például az új Internet Explorer 10 böngésző, amely tökéletesen támogatja az érintés alapú bevitelt, és integrálja a Microsoft ingyenes felhőszolgáltatását, a SkyDrive-ot.

 



A Windows 8 a már meglévő számítógépekre kedvezményesen telepíthető: azok a felhasználók, akik Windows 7 operációs rendszerrel előtelepített számítógépet vásároltak 2012. június 2-át követően, mindössze 4.500,- Ft-nak megfelelő euróért  juthatnak hozzá a Windows 8 Pro változathoz. Az ajánlat 2013. január 31-ig érvényes, melyre a windows8.hu oldalon lehet regisztrálni.

 



Azon felhasználók, akik korábban vásárolt eredeti Windows 7, Windows Vista vagy Windows XP rendszerrel rendelkeznek, szintén kedvezményesen frissíthetnek Windows 8 Pro rendszerre. A Windows 8 Pro frissítés letölthető verziójának promóciós ára 9.000,- Ft, míg a nagyobb elektronikai áruházláncokban kapható, telepítő DVD-t is tartalmazó kiadásának ajánlott végfelhasználói ára 17.990, Ft.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.