Hirdetés

Bemutatkozott a LibreOffice 4.0



|

Továbbfejlesztett szolgáltatásokat ígér az irodai programcsomag új verziója.

Hirdetés

Elérhetővé vált a nagy sikereket elért LibreOffice legújabb változata, a 4.0-ás kiadás. Ebben számos újdonsággal találkozhatunk, leginkább továbbfejlesztett szolgáltatásokat ígér az irodai programcsomag. A mostani kiadásnál több tartalom- és dokumentumkezelő is integrálva lett, így például az IBM FileNet P8, a Microsoft Sharepoint 2010, a Nuxeo, az OpenText vagy az SAP
NetWeaver Cloud Service.

Javult a DOCX és az RTF formátumok kezelése, így konkrétabban a szabadkézi jegyzetek importálásával és a megjegyzések szövegtartományokhoz csatolásával már kevésbé akadnak problémák. Lehetőség van a Microsoft Publisher dokumentumok importálására is. Ami a programcsomag külsejét illeti, az Ubuntu Unity integrációja mellett firefoxos témákkal és dinamikusan átméretezhető párbeszédablakokkal is találkozunk. 

A diagramokat immáron képként exportálni képes irodai szoftvercsomagon az elmúlt hét hónap alatt a fejlesztők több mint 10 000 módosítást hajtottak végre, a 4.0 tehát valóban számos fronton megújult. A LibreOffice 4.0 elérhető ide kattintva.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.