Hirdetés

Bemutatkozott a Windows Phone 8.1



|

A Windows Phone 8.1 bemutatójával debütált a Microsoft Cortana asszisztense.

Hirdetés

A Build konferencia keretében a Microsoft a Windows Phone 8.1-et is megcsillogtatta. A mobil operációs rendszer legérdekesebb pontja kétség kívül a Cortana nevű hangalapú asszisztens, amivel a Siri babérjaira törne a redmondi cég. A Cortana képes találkozókat időzíteni, üzeneteket küldeni és keresni is a weben. Nem utolsósorban állítólag tanul is a felhasználóktól, hogy még pontosabb információkat adjon vissza. 

Hirdetés

A Microsoft egy külön API-t is kínál a harmadik féltől származó appok fejlesztőinek (ilyen a mai napig nincs a Sirinek és a Google Nownak). Azt ugyanakkor nem tudni, hogy milyen beágyazhatóságra számíthatunk a Bing-alapú asszisztenssel kapcsolatban. 

A Cortana név egyébként a Halo sorozatból származik, és úgy tudni, hogy jövőre már Xbox és Windows platformokra is elérhetővé válik a hangasszisztens. A Windows Phone 8.1 újdonságai között érdemes még megemlíteni az új Action Centert, ami gyakorlatilag kombinálja az iOS Control Centerét és a Notification Centerét. Beállíthatunk továbbá egyedi háttereket, és használhatunk több csempét. Az úgynevezett "shape writing" funkció a gépelés egyedi módját teszi lehetővé (húzzuk az ujjunkat a billentyűk között), olyat, amilyet Androidon szoktunk használni a külsős appokkal. 

A Windows Phone 8.1 a következő hónapokban válik elérhetővé az ígéretek szerint. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.