Hirdetés

Béta Catalyst meghajtó Windows 8.1-hez



|

Sajnos a HD 5000 előtti Radeonokhoz egyelőre nincs hivatalos driver.

Hirdetés

Magyar idő szerint tegnap este a Microsoft BUILD konferenciáján bemutatkozott a Windows 8.1 operációs rendszer szabadon tesztelhető előzetese, amely azonnal elérhetővé vált a Windows 8 végleges verzióját futtatók, továbbá az MSDN-előfizetők számára. A bárki által letölthető ISO-fájlok jobb esetben ma estefelé, de talán csak pénteken válnak majd tölthetővé.


Minden esetre az AMD röviddel a szoftver bemutatása után kiadta a kimondottan Windows 8.1 előzeteshez szánt Catalyst maghajtócsomagját, így az OS-t kipróbáló Radeon tulajoknak nyilván ezt érdemes telepíteniük. Sajnos a béta illesztőprogram nem támogatja a HD 2000/3000/4000 szériás kártyákat, ám nagy valószínűséggel a Windows 8-hoz elérhető stabil Catalyst működőképes az új rendszer alatt is.


A kimondottan Windows 8.1-hez készített meghajtó újdonságai: a Wireless Display szabvány támogatása, 48 hertzes dinamikus képfrissítés a videókhoz, optimalizált agresszív v-sync megszakítás, hardveres videogyorsítás a Skype/Lync videokonferenciákhoz, továbbá a DirectX 11.1 „Tiled Resources” kiterjesztésének támogatása.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.